Ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχουμε ανάγκη

09:30 3/9/2013 - Πηγή: Antinews

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία μπήκε για πρώτη φορά σ’ αυτό που πολλοί αποκαλούν δίκτυα αλληλεγγύης. Μέχρι τότε αναπτύσσονταν παρόμοιες δράσεις κυρίως από τη νεολαία.
Η πρωτοβουλία “ΣΤΗΡΙΖΩ” έγινε το όχημα. Για πρώτη φορά οι νομαρχιακές της παράταξης ξεκίνησαν να βάζουν τις δράσεις αλληλεγγύης στην καθημερινότητα τους. Η αντίληψη πως μπορούν έτσι να προσφερθούν σημαντικές ανάσες στους πιο αδύναμους Έλληνες κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ η εθνική αλληλοβοήθεια, γίνεται συγκροτημένη πολιτική. Οι δράσεις αυτές, συστηματοποιούνται τώρα και εντείνονται. Πρώτη εκείνη που αφορά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για πολύτεκνες οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Σήμερα λοιπόν, που οι Έλληνες δοκιμάζονται είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας σε κοινούς στόχους. Την ώρα, που η Ελλάδα βρίσκει το δρόμο της, είναι κρίσιμο όποιος μπορεί να συνεισφέρει. Είναι αναγκαίο να βάλουμε ανάλογες κινήσεις στην κορυφή των πολιτικών μας, μιας και η κοινωνική πραγματικότητα δε μπορεί να αγνοηθεί. Ξέρουμε από τα σπίτια μας, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.
Ακόμη και φιλοσοφικά αν ήθελε να το δει κανείς, ενεργοποιώντας καθένας την ατομική του συνείδηση, θα μπορούσε να συμβάλει στην ανακούφιση πολλών Ελλήνων που σήμερα δοκιμάζονται πιο σκληρά. Αλλά και να συμπράξει έτσι ώστε να ενταχθεί στο dna της πολιτικής, η εθελοντική προσφορά.
Ανάσες ανακούφισης στους ασθενέστερους της μάχης που δίνει η χώρα, είναι κοινό μας χρέος. Είναι αυτονόητη κίνηση ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στο συμπολίτη μας. Κίνηση αναγνώρισης των δυσκολιών που περνά αλλά και της βούλησης να βγούμε μαζί στην όχθη της ανάταξης. Είναι λοιπόν ευκαιρία αλλά και ανάγκη να εδραιώσουμε στις συνειδήσεις μας, την άδολη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τα δίκτυα ανθρώπων και δομών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Τελικά, μπορεί καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις αναγκαία εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ουδείς όμως πλέον μπορεί να αμφισβητήσει πως μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη θα αντλήσουμε δύναμη για να τα καταφέρουμε. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση. Είναι ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει το τελευταίο δύσκολο κόμβο, πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα