Ο… μυστικός δείπνος της κυβέρνησης έχει μόνο Ιούδες

Τι καταλάβαμε από το υπουργικό συμβούλιο που έγινε Μεγάλη Πέμπτη για να δούμε πόσο πολύ δουλεύει ο Τσίπρας και το παρεάκι του; Καταλάβαμε ότι δεν ήταν ένας ο Ιούδας, μπορεί αυτός να κρεμάστηκε αλλά σήμερα είδαμε περισσότερους.

Ο… μυστικός δείπνος της κυβέρνησης μπορεί να έχει μόνο Ιούδες του ελληνικού λαού, αλλά έχει και κάτι άλλο: Το ακαταλόγιστο. Αν ισχύουν αυτά που είπε στους υπουργούς του, τότε ο πρωθυπουργός είναι σε αποδρομή.

Χωρίς να πει ούτε κουβέντα για τα σημερινά πρωτοσέλιδα που

όλα έχουν τον Αρμαγεδδώνα στις συντάξεις. Χωρίς να βρει να πει ένα καλό λόγο για τους φορολογούμενους που θα ξαναπληρώσουν το μάρμαρο, χαρακτήρισε τη συμφωνία επιτυχία, διαχειρίσιμη και… εφαλτήριο νέας πολιτικής νίκης. Είναι δηλαδή να τρελαίνεσαι. Ένας πρωθυπουργός που τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει, πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι για τη χώρα; Και πώς δικαιολογεί τη συμφωνία που περιλαμβάνει μέτρα 3,6 δις ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού, όταν ο ίδιος έλεγε «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα;» Μα τόσο ηλίθιους θεωρεί τους Έλληνες; Και πώς αφήνει ο ελληνικός λαός έναν εξυπνάκια να τον κοροϊδεύει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο;

Αλλά και να έχουμε καλό ερώτημα: Ένας πρωθυπουργός που έχει 2,5 χρόνια ζωής, που μπορεί δηλαδή να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019, πώς μιλά στους υπουργούς του για εκλογική νίκη; Είναι αυτό ή δεν είναι προαναγγελία πρόωρων εκλογών; Είναι αυτό ή δεν είναι προετοιμασία για προεκλογική εκστρατεία τους επόμενους μήνες; Είναι ή όχι αποδοχή της αποτυχίας του, που δεν θα καταφέρει να φτάσει στο 2019 η λαοπρόβλητη κυβέρνησή του;

Είναι πράγματι σε σύγχυση. Δεν ξέρει τι του γίνεται όσο κι αν το παίζει άνετος. Αλλά είναι τόσο προκλητικός που η τιμωρία που θα έχει θα είναι βαριά. Μπορεί να κορόιδεψε μια φορά όλους, ή πολλές φορές έναν. Όλους πολλές φορές δεν μπορεί να τους δουλέψει. Και όταν θα έρθει η ώρα, αν τολμά να πάει σε εκλογές, θα καταλάβει τι σημαίνει οργή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα