Ο Μητσοτάκης σε μία διαφορετική «εμφάνιση» στα Public με… House of Cards και μουσική

Μικρά, ανθρώπινα «μυστικά» αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το απόγευμα σε μη πολιτική συζήτηση με το συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και το δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στο κατάστημα Public στην πλατεία Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε σε ερωτήσεις, γύρισε το χρόνο πίσω και χαμογέλασε πολλές φορές. Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που του χάρισαν; Το «Wish you were here». Οταν τον ρωτούσαν τι επάγγελμα θα ήθελε να κάνει απαντούσε: «Οχι πολιτικός πάντως. Ως τα 16-17 ήθελα να γίνω γιατρός». Και πρόσθεσε: «Από 15-16

χρόνων άρχισα να πολιτικοποιούμαι. Μετά την ήττα του πατέρα μου το 1993 είπα ότι δεν ασχοληθώ, η πολιτική δεν είναι για μένα. Θα κάνω κάτι διαφορετικό. Και ασχολήθηκα για 10 χρόνια στον τομέα της ιδιωτικής οικονομίας».

Υπάρχει για τους πολιτικούς η έννοια της ιδιωτικής στιγμής; «Ας μην προσπαθούμε να προστατευτούμε απ’ αυτό. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μήνυμα. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Να λες αυτά που πιστεύεις, μπορεί να πεις και μία κουβέντα παραπάνω αλλά, αν προσπαθήσεις να προστατευτείς, να χτίσεις την εικόνα σου ανάλογα με το πού βρίσκεσαι, θα φας τα μούτρα σου». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι έχει σταματήσει να διαβάσει χυδαία και υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι το τίμημα της εργασίας μας. Ομως η απόλυτη παραβίαση κάθε έννοιας ιδιωτικότητας, που δυστυχώς είναι μέρος της δουλειάς μας, αποθαρρύνει ανθρώπους από το να ασχοληθούν με την πολιτική».

Παιδεία: «Θα μπορούσαμε και στην Ελλάδα να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία. Θα ήθελα να δω και εσωτερικά Erasmus. Να μπορεί κάποιος να φοιτήσει και για ένα 6μηνο σε άλλη σχολή». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η φυσική σχέση με το βιβλίο έχει βάθος χρόνου και η τεχνολογία δεν θα την υποκαταστήσει εύκολα: «Τελευταίο βιβλίο που χάρισα στο γιο μου ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα βιογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ». Τι γνώμη έχει για το «House of cards»; «Εχει κάνει ζημιά στην πολιτική. Παρουσιάζει όλους τους πολιτικούς χωρίς όριο, χωρίς φραγμούς».

Το «Κεφάλαιο» το έχει διαβάσει ολόκληρο: «Ο Μαρξ δεν ήταν μόνο κοινωνικός στοχαστής, ήταν και εξαιρετικός ιστορικός. Ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε την κοινωνική δυναμική της εποχής και τις αντιφάσεις του καπιταλισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον… Οι προβλέψεις του ως προς τι θα συνέβαινε έπεσαν έξω».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα