Ο Λοβέρδος και η “ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.”, με ποιον;

To κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο μας… αφήνει χρόνους, επιχειρούν να καλύψουν τα στελέχη του όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος που έκανε πρώτος βήμα. Σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι θέλει να φέρει τη ρήξη ονόμασε την πρωτοβουλία του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Αλλά πιο πολύ με το κανάλι της Κύπρου το ΡΙΚ

μας θυμίζει παρά με ρήξη με το παρελθόν, μέρος του οποίου είναι και ο κ. Λοβέρδος.

Ο στόχος του πρώην υπουργού εμφανής. Αφού ο Βενιζέλος δεν τραβάει και έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ κάτω από 5% κι αφού δεν καταλαβαίνει ότι του λένε, είναι καιρός να αναλάβουν πρωτοβουλία κάποιοι άλλοι της λεγόμενης Σοσιαλδημοκρατίας.

Δεν είναι κακό να υπάρχουν κόμματα και πρωτοβουλίες, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πράγματι κάνει τη ρήξη με το παρελθόν και δεν είναι απλά υποκατάστατα των πρακτικών και των πολιτικών κινήσεων του παρελθόντος. Όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως ένα ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς και τώρα έχει μαζέψει τον κάθε πικραμένο του ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας ενημερώνεται για τις οικονομικές εξελίξεις από την.. Λούκα Κατσέλη.

Αν λοιπόν ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά καλοδεχούμενος. Τουλάχιστον φαίνεται «καθαρός» από λαμογιές, όμως, είναι κι αυτός ένας βασικός παράγοντας της πολιτικής ζωής που έφερε τη χώρα στην καταστροφή. Και ήταν βασικό μέλος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Έχει επίσης ένα ακόμη ελάττωμα: Μιλάει πολύ αλλά από ουσία ελάχιστα. Η πολιτική του στην υγεία το αποδεικνύει. Με τακτικές τύπου Βασιλάκη Καϊλα και με καθημερινές απειλές ότι θα παραιτηθεί αν δε παταχθούν τα πιράνχας, γελάει ακόμη ο κόσμος.

«Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδικτυακό τόπο www.rikssy.gr».

Στην ιδρυτική διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Το ελληνικό έθνος, εντός και εκτός του ελληνικού κράτους, έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου επί χιλιετίες. Σήμερα για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός, αν και δεν βρίσκεται σε εθνικό ή εμφύλιο πόλεμο, δεινοπαθεί κάτω από μία πολυετή οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις. Η δοκιμασία είναι σκληρή, αλλά θα την ξεπεράσουμε» και προσθέτει:

«Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τι πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει».

Στα ιδρυτικά μέλη αναφέρονται αναλυτικά:

Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα

Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα

Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα

Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο

Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα

Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα