Ο Κουβέλης διαφωνεί με την εργασιακή εφεδρεία

Νέα βόμβα κατά του κυβερνητικού σχήματος, λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις, έριξε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, τάχθηκε κατά της εργασιακής εφεδρείας.

Ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία

δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Ακόμη εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε παράλληλα «αναγκαία» την διοικητική μεταρρύθμιση και σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους».

Αυτό που δε μας είπε ο κ. Κουβέλης είναι πώς θα μειωθεί το τεράστιο κράτος και οι απίστευτες σπατάλες του; Γιατί δε χτυπάει μια φορά τη γροθιά στο μαχαίρι και να τα βάλει με τους δημοσίους υπαλλήλους, τη δεξαμενή ψηφοφόρων δηλαδή; Και πώς θα βρεθούν τα ρημάδια τα 11,5 δισ. όταν ο ένας δε θέλει αυτό κι ο δεύτερος το άλλο;

Keywords
Τυχαία Θέματα