Ο κ. Ρουπακιώτης ξέχασε ότι η κυβέρνηση είναι απλώς …διακοσμητική

Μορατόριουμ στον εργασιακό χώρο και πάγωμα της μετενέργειας μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο ζητούσε εδώ και δύο ημέρες ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αν. Ρουπακιώτης. Θες γιατί είναι περισσότερο… ευαίσθητος από άλλους, θες γιατί θέλει να κάνει κάποιες κινήσεις με το βλέμμα στο πολιτικό του μέλλον, προσπάθησε να σταματήσει για λίγο καιρό τον εργασιακό μεσαίωνα.

Όμως, τι να σταματήσεις σε μια αγορά που το 60% των συμβάσεων είναι ατομικές, δεν υπάρχει

πλέον καμιά συλλογικότητα και ο εργοδότης κάνει ότι θέλει;

Δώρο άδωρο η παρέμβαση του Ρουπακιώτη που προφανώς γνώριζε ότι δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα αυτή η κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν έχει σκοπιμότητα η προσπάθειά του, ας τη θεωρήσουμε θετική.

Όμως, αμέσως ήρθε ο Πικραμμένος να τον… πικράνει λέγοντας το αυτονόητο. Ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουσιαστικά είναι διακοσμητική.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος έκανε και έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Την ίδια ώρα άλλες 4 κλαδικές συμβάσεις καταγγέλλονταν από τον εργοδότη αποδεικνύοντας ότι η μετενέργεια που ζήτησε με πίεση η τρόικα, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη διάλυση των εργασιακών και μισθολογικών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα