Ο κ. Κοτσακάς επιβεβαιώνει την πλήρη ιδεολογική και πολιτική ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ

19:48 7/6/2012 - Πηγή: Antinews

Απάντηση στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, και του antinews συμπεριλαμβανομένου, δίνει σε προσωπική του επιστολή ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησε στις τάξεις του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Κοτσακάς εθίγη προσωπικά γιατί τον χαρακτηρίσαμε στενό συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου

και μέρος του «βαθέως ΠΑΣΟΚ». Επειδή τον είπαμε συνεργάτη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού που τώρα βοηθάει -μαζί με άλλους πρώην πασόκους- τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται το ρόλο του ως οργανωτικού γραμματέα της δεκαετία του 1990, ούτε πώς είχε κομματικές σχέσεις με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Επίσης, δεν αρνείται ότι σήμερα είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αν κι όπως λέει δεν είναι ούτε στέλεχος ούτε μέλος του αλλά ζει στη Χίο χωρίς να έχει έντονη εμπλοκή. Λέει τέλος ότι πρόκειται για κανιβαλισμό των μέσων που θέλουν έτσι να στοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, κατόπιν εορτής κάνει και αυτοκριτική γιατί δεν παραιτήθηκε από το 1996 που είχε διαφωνήσει γιατί, όπως υποστηρίζει, το ΠΑΣΟΚ είχε διολισθήσει σε πιο συντηρητικές θέσεις.

Βέβαια, το γεγονός ότι παραιτήθηκε 15 χρόνια μετά είναι ένα θέμα για τον κ. Κοτσακά. Γιατί παρέμεινε μέλος του ΠΑΣΟΚ αφού είχε διαφωνήσει και παράτησε το κόμμα πέρυσι το Μάιο όταν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει κόμμα; Τόσο πολύ χρόνο του πήρε για να αντιληφθεί τι έγινε;

Επίσης, εμείς αλλά και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν σε εμπλοκή του σε υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Τσοχατζόπουλος. Προς τι λοιπόν η προσπάθειά του να απολογηθεί και να πει ότι είναι φτωχός και ζει μόνο με τη σύνταξή του;

Το πρόβλημα με τον κ. Κοτσακά είναι η ιδεολογική ταύτιση του ιδίου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συνεργάστηκαν με τον κ. Τσοχατζόπουλου, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στήριξή τους σε ένα κόμμα που είναι αντίθετο με ότι πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν. Δείχνει εντελώς τυχοδιωκτική συμπεριφορά η προσπάθειά του να ξαναβγεί στον αφρό τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεύμα.

Επίσης, διαψεύδει το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώτες εκλογές επειδή υπήρξε έντονη διαμαρτυρία άλλων στελεχών που φοβήθηκαν ταύτιση με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»;

Και τέλος, απαντάμε ότι δεν μπορεί ένα κομματικό στέλεχος επί δεκαετίες, επομένως ένα παιδί του κομματικού σωλήνα που υπηρέτησε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, να κάνει μαθήματα δημοκρατίας και μάλιστα να αναφέρει ότι την επίθεση κάνει η ηγεμονεύουσα τάξη που χάνει τα προνόμιά της.

Αυτός δεν ήταν μέλος της συγκεκριμένης κομματικής νομενκλατούρας ή μήπως κι ο ίδιος ως γραμματέας του οργανωτικού δεν έπαιξε πολιτικά παιχνίδια;

Ας μην ενοχλείται λοιπόν ο κ. Κοτσακάς με την κριτική. Ας κάνει τη δουλειά του με τον Τσίπρα και αν θέλει ο λαός μπορεί να τον δούμε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό. Η εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κοτσακά έχει ως εξής:

«Ως πολίτης αυτής της χώρας, με υποχρεώσεις και δικαιώματα, αισθάνομαι τ

Keywords
Τυχαία Θέματα