Ο Ίστγουντ, ο πλανήτης και οι αμερικανικές εκλογές

Στο Χόλιγουντ δε συνηθίζουν να κάνουν sequel σε «πατάτες», αλλά πάλι ο Κλιντ Ίστγουντ δεν ήταν ποτέ συμβατικός. Αυτή τη φορά, επέστρεψε στο ρόλο του υποστηρικτή του Μιτ Ρόμνεϊ με μια διαφήμιση. Δυο μήνες σχεδόν μετά την διάσημη ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα (όπου τα έβαλε με μια άδεια καρέκλα όπου υποτίθεται ότι καθόταν ο Μπαράκ Ομπάμα), αποφάσισε να κάνει κάτι πιο λογικό. Έτσι δανείζει την χαρακτηριστική φωνή του στο καινούριο διαφημιστικό

σποτ της καμπάνιας του Ρόμνεϊ με τίτλο «At Stake» («Σε Κίνδυνο»), στο οποίο εξηγεί πως τα τελευταία χρόνια η Αμερική έχει χτυπηθεί σκληρά, πως 23 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δουλειά και πως κάθε μέρα η χώρα δανείζεται 4 δισεκατομμύρια από την Κίνα. «Όταν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του πρέπει να καθίσταται υπεύθυνος» λέει ο Ίστγουντ, δείχνοντας τον Ομπάμα. «Χρειαζόμαστε κάποιον να αλλάξει την κατάσταση γρήγορα κι αυτός είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος, το μέλλον της χώρας μας είναι σε κίνδυνο» καταλήγει ο Κλιντ κοιτάζοντας την κάμερα.

Ο πλανήτης πάντως έχει άλλη γνώμη για τις αμερικανικές εκλογές. Σε σχετική δημοσκόπηση του BBC, στην οποία συμμετείχαν 21.797 πολίτες από 21 χώρες, ο Ομπάμα αναδεικνύεται νικητής. Για την ακρίβεια με συντριπτική πλειοψηφία, αφού το 50% προτιμά τον Ομπάμα, μόλις το 9% τον Ρόμνεϊ και οι υπόλοιποι δηλώνουν αδιάφοροι. Οι Γάλλοι είναι οι πιο ένθερμοι οπαδοί του νυν προέδρου, ενώ μόνο στο Πακιστάν θα ήθελαν τον Ρόμνεϊ πρόεδρο.

Πυθία 

Πηγές: huffingtonpost.com, digitaljournal.com

Keywords
Τυχαία Θέματα