Ο Γκαντέμης

Ο, αλλοίμονο, πρωθυπουργός της χώρας έχει ένα αξιοσημείωτο ιστορικό από την ανάρρησή του στην εξουσία.


Το οποίο εν τούτοις έχει διαλάθει της προσοχής του υπολοίπου πλην ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού κόσμου, έχει περάσει άνευ υπογραμμίσεως από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αν και κατ' εξοχήν θα όφειλε.

Τον συνοδεύει σταθερά μια ακολουθία πάσης φύσεως καταστροφών.

Την ίδια ημέρα που ψευτο-ορκίσθηκε πρωθυπουργός του Ελληνικού Κράτους σκοτώθηκαν δυο πιλότοι μας της Πολεμικής Αεροπορίας, σε τραγικό αεροπορικό

ατύχημα κατά τη συμμετοχή σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.

Σε μια χώρα με τρισχιλιετή παράδοση στην σημασία των οιωνών ουδείς το παρατήρησε, μέσα στην μαζική εξηλιθίωση της πρώτης περιόδου, στον ενθουσιασμό των πτηνοκέφαλων και των πληβείων για την "Πρώτη φορά Αριστερά", που δημοσκοπικά δημιουργούσε σοβιετικά ποσοστά αποδοχής για το "κελεπούρι" που πέτυχε ο Ελληνισμός, 70-80% έγκριση του πρωθυπουργού.

Ήταν δυνατόν να προοιωνίζει τίποτα ευνοϊκό η απώλεια των παλληκαριών μας; Ωστόσο, ακόμα και παραδοσιακοί δεξιοί, συντηρητικοί, βεβαίως πολιτικά μειράκια, γι' αυτό η Αριστερά τους νικά δεκαετίας κατά κράτος, είχαν αποχαυνωθεί από το "πνεύμα αντίστασης" του Τσίπρα. Νομίζοντας ότι θωρούν τον Παπαφλέσσα στο Μανιάκι.

Ακολούθησαν πάμπολλες φυσικές καταστροφές, οι οποίες έπληξαν με ασυνήθιστη δριμύτητα σε εποχές που συνήθως σπανίζουν. Χαλαζοπτώσεις, μπουρίνια, κακοκαιρίες.

Οι αστοί είναι αδύνατον να το αντιληφθούν, αλλά ξέρετε πόση αγροτική καταστροφή έχει προκληθεί από ακραίες καιρικές συνθήκες τους τελευταίους είκοσι μήνες που κυβερνά ο Τσίπρας;

Στην ελαιοπαραγωγή, στις βαμβακοκαλλιέργειες, στις δενδροκαλλιέργειες. Επαναλαμβανόμενες χαλαζοπτώσεις στις αρχές Ιουνίου, όταν τα σιτάρια είναι έτοιμα να θεριστούν. Όλα, με συντριπτικές ή και ολοκληρωτικές απώλειες εσοδείας. Φέτος, μου λένε για τα, εκτός θερμοκηπίου, λαχανικά.

Η μαύρη σκιά της δυστυχίας που τον σκεπάζει, και πως να είναι διαφορετικά σε έναν κενό, άθεο, μισερό από σάπιες ιδέες, μπολσεβίκο, επηρεάζει και ό,τι εμμέσως ακουμπά.

Αφού προξένησε στη χώρα του τις "Επτά Πληγές του Φαραώ", αλλά εδώ μόλις σε ενάμιση χρόνο, αμέσως αφού επεδίωξε μια φιέστα προβολής του, να συστήσει δήθεν ένα "Μέτωπο του Νότου", με την Ιταλία ως κύριο εταίρο, λόγω ας πούμε πολιτικής χημείας με τον Ρέντσι, η γείτων χώρα ισοπεδώθηκε από καταστροφικότατο, πολύνεκρο σεισμό.

Τι άλλο χρειάζεται για να ανακηρυχθεί ο Τσίπρας δημόσια "Ο Γκαντέμης του 21ου Αιώνα";
Να προκαλέσει και καμιά Φουκουσίμα;

Η αστική ευπρέπεια απέναντι στους κατσαπλιάδες έχει γίνει αυτοκτονική αδυναμία. Κάποιοι ψαλιδόκωλοι ίσως μας ειρωνευτούν για την επαναφορά του Κάλχα στο πολιτικό παίγνιο.

Λησμονούν με πόσο μίσος και μένος όλος ο πέραν της συντηρητικής παρατάξεως χώρος σπίλωσε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους συντηρητικούς ηγέτες. Με πολύ απτά και εκλογικά μετρήσιμα, πολιτικά αποτελέσματα. Με υπέρτατο παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αν επί Μητσοτάκη είχαν συμβεί τα μισά απ' όσα έχουν συμβεί επί Τσίπρα, η Αριστερά, για να αμαυρώσει στο διηνεκές τη Δεξιά, θα είχε κυκλοφορήσει τόμους ιστορίας για τη "γκαντεμιά" του.

Ο Τσίπρας είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ψηφίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζω, κι ούτε μ' ενδιαφέρει, πόσους εκπροσώπους έχει ανάγκη η ΝΔ. Αλλά αν δεν πριονίζουν καθημερινά το μοναδικό κλαδί όπου πάνω κάθεται ο εχθρός, αν δεν γνωρίζουν ότι η πραγματική αποδόμηση του εχθρού ξεκινά όταν οι πολίτες αρχίζουν να τον περιπαίζουν, όταν γίνεται ανέκδοτο στα καφενεία, στο πεζοδρόμιο, στις λαϊκές, στο διαδίκτυο, οπουδήποτε οι άνθρωποι κινούνται και επικοινωνούν, καλύτερα να πάνε για κάνα ντράϊ μαρτίνι στο GB Corner. Θα τους το κεράσω εγώ, αλλά κατόπιν ας μας αφήσουν στην ησυχία μας.
Διότι μόνο όταν ο Τσίπρας γίνει ανέκδοτο το αίτημα για εκλογές θα γίνει κοινωνικά κυρίαρχο και επιτακτικό. Αλλοιώς, περιμένετε.

Ξυπνήστε!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα