Ο Γιάνης, η δραχμή και το πρόγραμμα Σαμαρά

14:49 5/7/2016 - Πηγή: Antinews

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δύο από τους χειρότερους και τους πιο ανεπαρκείς υπουργούς της κυβέρνησης έκαναν μια μεγάλη… αποκάλυψη. Ο Νίκος Κοτζιάς, αυτός που πήγε στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη με μπλουζάκι, και ο υπουργός – καναλάρχης Νίκος Παππάς αποκάλυψαν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις αρχές του 2015, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να υπογραφεί η συνέχιση του προγράμματος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο

Νίκος Παππάς και ο Νίκος Κοτζιάς, υποστήριξαν σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις στην ΕΡΤ ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε τον Φεβρουάριο του 2015 να υπογραφούν τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απαριθμώντας τους σταθμούς της διαπραγμάτευσης, υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς είπε πως «μία ημερομηνία σταθμός ήταν η υπογραφή της στις 20 Φεβρουαρίου. Εκεί φτάσαμε με πολλές δυσκολίες γιατί είχαμε πιέσεις στο Eurogroup που προηγήθηκε να συνεχίσουμε με την ολοκλήρωση των υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήταν από τις πρώτες πολύ σοβαρές δοκιμασίες». Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, είπε ανοικτά: «Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος». Για να συνεχίσει: «Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας».

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ανέφερε επίσης πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Δεν υπάρχει με αυτήν την κυβέρνηση. Κάθε μέρα και μια έκπληξη, κάθε μέρα και μια «σιχασιά» αισθανόμαστε γι’ αυτούς τους τύπους.

Κατ’ αρχάς αν ο Βαρουφάκης τους είχε προτείνει αυτό, δηλαδή να υπογράψουν όσα συμφώνησε ο Σαμαράς θα έπρεπε να το έχουν κάνει και μάλιστα στα… τέσσερα. Δεν έπρεπε να περιμένουν ούτε λεπτό και αυτό αποδείχθηκε εκ των γεγονότων. 1,5 χρόνο μετά έρχονται αυτοί οι υπουργοί και αποκαλύπτουν κάτι τέτοιο και δεν ντρέπονται να το λένε; Κατ’ αρχάς αυτό είναι «στοιχείο» για Ειδικό Δικαστήριο, εκεί πρέπει να καθίσουν για την καταστροφή που έφεραν και θα είχαν αποφύγει αν άκουγαν τον Βαρουφάκη (αν βεβαίως όλα αυτά είναι αλήθεια).

Κατά δεύτερον, και κατά τη δική μας γνώμη αποδεικνύει ότι είναι ψεύτες με περικεφαλαία, πώς ο Βαρουφάκης τους πρότεινε κάτι τέτοιο όταν είναι πλέον γνωστό ότι είχε συστήσει ομάδα που σχεδίαζε το plan B, με έλεγχο όλων των ΑΦΜ, παράλληλες πληρωμές και στο βάθος δραχμή; Ένα βρώμικο σχέδιο το οποίο αποκαλύπτει ο μέντορας του Βαρουφάκη, Τζ. Γκάλμπρειθ, στο βιβλίο του.

Και όπως έχει αποδειχθεί το σχέδιο αυτό το επικροτούσε και ο Αλέξης Τσίπρας;

Δηλαδή από τη μια ο Γιάνης μας ετοίμαζε κοστούμι σε δραχμές και από την άλλη πρότεινε το πρόγραμμα Σαμαρά; Κάτι δεν πάει καλά. Μάλλον για μούφα μοιάζουν οι αποκαλύψεις των δύο υπουργών της αποτυχίας.

Ρε καημένοι. Αν υπήρχε μια περίπτωση να σωθεί η χώρα μακάρι να είχατε εφαρμόσει τη συμφωνία του Σαμαρά και να μην πηγαίνατε στην ατέρμονη διαπραγμάτευση, στα καραγκιοζιλίκια του Βαρουφάκη και στις λοιπές ανοησίες που οδήγησαν την οικονομία στην καταστροφή. Έρχονται τώρα να μας κάνουν «αποκαλύψεις» και δεν ντρέπονται να βγαίνουν ακόμη και στην «αγαπημένη» τους ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα