Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει το “Μητσοτάκης γιοκ” και απειλεί για το καθεστώς των νησιών: “Θα μάθει”

Νέες προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από το βήμα του κρατικού TRT επιτέθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του εναντίον της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στην Τουρκία. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: ‘Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα ανάμεσά μας’. Πέρασαν τρεις εβδομάδες. Έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε

παρόμοια πράγματα. Εσύ είσαι πολιτικός και είμαι και εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρεις αυτό. Όταν κάνεις οποιοδήποτε αρνητικό βήμα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω δυνατά πράγματα να εξηγήσω στους ανθρώπους μου. Η άσκηση Efes τους τρέλανε”, είπε ο Ερντογάν.

Πέραν αυτών επανέλαβε το “Μητσοτάκης γιοκ” και αναφέρθηκε στη σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα: “Μετά από αυτό, αποκλείεται να συναντηθώ ξανά με τον Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο στα λόγια αυτό. Υπάρχουν 9 (5+4) βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Υπήρχαν 5 από αυτές, 4 εξ αυτών είναι καινούργιες. Γίνονται προσπάθειες να τοποθετηθούν στα νησιά, λένε ότι είναι φτιαγμένες ενάντια στη Ρωσία. Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας”.

Προσέθεσε: “Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις Συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, εμείς ως Τουρκία θα έπρεπε να πούμε ‘Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις’. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν υπό καθεστώς μη στρατιωτικού χαρακτήρα. Θα μάθει”.

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα των F-16 και την προϋπόθεση που τέθηκε από τις ΗΠΑ για την απόκτηση αυτών: “Κατά τη συνάντηση ανταλλάξαμε απόψεις για τις διμερείς μας σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Στη συνέχεια, από όπου και αν προήλθε αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα. Τέτοιοι όροι δεν ισχύουν για την Τουρκία, ούτε είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αυτή τη ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης, την είδα θετική. Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ορατή αυτή την υποστήριξη, βλέπουμε ότι ορισμένοι επικεντρωμένοι στο Κογκρέσο επιταχύνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη ζήτηση μας για F-16. Είπα ότι πιστεύω ότι μπορεί να ληφθεί μια θετική απόφαση”, είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: capital.gr

The post Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει το “Μητσοτάκης γιοκ” και απειλεί για το καθεστώς των νησιών: “Θα μάθει” appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, “Μητσοτάκης ”, “Θα ”,erntogan, “mitsotakis ”, “tha ”