Ο «Έλληνας» του ΔΝΤ

«Έλληνα» χαρακτηρίζουν πολλοί τον νέο εκπρόσωπο του ΔΤΝ στην χώρα μας. Ο λόγος για τον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον «σκληρό» του ΔΝΤ Μπομπ Τράα και θα είναι το νέο πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα που αρχίζουν σε λίγες ημέρες. Ο Μακ Γκρου θεωρείται δεξί χέρι του Πολ

Τόμσεν, αφού ανήκει στο ευρωπαϊκό τμήμα του Ταμείου κατέχοντας τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή. Δεν είναι άγνωστος στον υπουργό Οικονομικών, καθώς έχει ήδη επισκεφθεί τη χώρα μας μαζί με την αποστολή του ΔΝΤ, κρατώντας ωστόσο χαμηλό προφίλ.

Ο Μακ Γκρου είναι φιλέλληνας, υποστηρίζουν πολλοί, αφού μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μιλά ελληνικά. Φοίτησε στο αμερικανικό κολέγιο «Ανατόλια», στο οποίο ο πατέρας του, Γουίλιαμ, διετέλεσε πρόεδρος επί 25 χρόνια και έφυγε με «δάφνες» το 1999. Η πιο μετριοπαθής άποψη για την επιλογή του Αμερικανού στη θέση του Ολλανδού Τράα λέει ότι το νέο «μάτι» και «αυτί» του ΔΝΤ, εκτός από καλός τεχνοκράτης, γνωρίζει καλά και την ελληνική νοοτροπία.

Ο νέος απεσταλμένος του ΔΝΤ θα δείξει πολύ σύντομα την οπτική γωνία από την οποία βλέπει το πρόβλημα. Θα συμμετάσχει ο ίδιος από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα που ξεκινά στις 10 Σεπτέμβρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα