Ο… ευκαιριακός πατριωτισμός του κυρίου Σαμαρά

Του Όφι Ιοβόλου 

Το ’93 υποτίθεται ότι έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τον εθνομηδενισμό της.

Αποτέλεσμα: Το… σκανδαλιάρικο ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία.

Το ‘95 η ψήφος στον Στεφανόπουλο αιτιολογήθηκε ως αναγκαία για τη σταθερότητα της χώρας.

Αποτέλεσμα: Ενισχύθηκε περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρώσει το… θεάρεστο έργο του.

Ακολούθησε η πολιτική έρημος λόγω των παραπάνω… πατριωτικών επιλογών.

Αποτέλεσμα: Μεταμέλεια και κατόπιν επάνοδος, καθώς ο λαός της ΝΔ προτίμησε να του δώσει συγχωροχάρτι από το να πέσει στα δίχτυα της οικογενειοκρατίας.

Επιτέλους, ήρθε η πρωθυπουργία!

Αποτέλεσμα: Επική κυβίστηση διά του παροιμιώδους… ουδείς αναμάρτητος. Πτώση και πλήρης καταστροφή της χώρας από τον διαβόητο… κόκκινο ολετήρα.

Μακιαβελισμός για επιστροφή στην εξουσία μέσω της στήριξης στον γιο του άλλοτε άσπονδου εχθρού του, με την πρόφαση της σωτηρίας του τόπου από τον… κόκκινο ολετήρα.

Αποτέλεσμα: Ανέλπιστη παλινόρθωση της Αγίας Οικογένειας. Ο λαός συνεχίζει να αναστενάζει και η χώρα να ξεπουλιέται στους δυνάστες της. Δυστυχώς, ο στόχος της επαναφοράς δεν επετεύχθη. Σιγά που θα επέτρεπε η Αγία Οικογένεια στον Σαμαρά να περάσει το κατώφλι της Κομισιόν ή του Προεδρικού Μεγάρου.

Αναγκαστική η μετέπειτα… κλαψιάρικη συμπόρευση με τον Μητσοτάκη παρά το μεγαλοπρεπές άδειασμα, αφενός για να συντηρηθεί η πλάνη της επιστροφής, αφετέρου για να εξολοθρευτεί ο μισητός… κόκκινος ολετήρας.

Αποτέλεσμα: H χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε μικρή οθωμανική επαρχία (όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Κυριάκος σε ανύποπτο χρόνο) για να εδραιωθεί το Μητσοτακιστάν. Ο πολυπόθητος γυρισμός φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες. Αποφασίζεται ελιγμός για να συνεχιστεί η μάχη της αποκατάστασης από άλλο μετερίζι. Επιλέγεται ο ρόλος του σύγχρονου Πετρόμπεη διά αντιπροσώπου, με σκοπό τον έλεγχο της μισής περίπου Ελλάδας ώστε να αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να προσκυνήσει τον σαμαρισμό.

Η συνέχεια σε μία ή δύο εβδομάδες…

The post Ο… ευκαιριακός πατριωτισμός του κυρίου Σαμαρά appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews