Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» Λευτέρης Πετρούνιας

Ο άρχοντας των κρίκων επιβεβαίωσε το προσωνύμιό του και στο Ρίο και η Ελλάδα από χθες πανηγυρίζει το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο και το τρίτο συνολικά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την Άννα Κορακάκη γίνεται ο δεύτερος αθλητής που αναγκάζει τους Βραζιλιάνος να χορέψουν στο σκοπό του «Ζορμπά» κατακτώντας την πρώτη θέση του βάθρου στον τελικό των κρίκων.

16.000 βαθμοί ήταν η συγκομιδή του για το τέλεια εκτελεσμένο πρόγραμμά του και από την αρχή ήξερε πως δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να τον προσπεράσει.

Και έτσι έγινε, καθώς ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι που ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου βαθμολογήθηκε με 15.766 και το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν, ο οποίος είχε βαθμολογία 15.700.

Εκανε την προσπάθειά του πολύ νωρίς στον τελικό (2ος) και από τη στιγμή που ήταν επιτυχημένη μετέδωσε το άγχος στους αντιπάλους του. Αυτός από την πρώτη στιγμή πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τον προπονητή του και έριχνε κλεφτές ματιές στον ουρανό όπου ο πατέρας του θα είχε στήσει το δικό του πάρτι για τον αγαπημένο του γιο. Δεν πρόλαβε να τον δει να θριαμβεύει, αφού ελάχιστες ημέρες πριν από την κατάκτηση από τον Λευτέρη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Γλασκόβη πέθανε, αλλά πάντα είναι στο μυαλό του χρυσού ολυμπιονίκη και κάθε νίκη όπως και η χθεσινή είναι αφιερωμένη πρώτα σε αυτόν.

Όσο περνούσε η ώρα και οι αθλητές ο ένας μετά τον άλλον αποτύγχαναν να πλησιάσουν τον Πετρούνια τόσο περισσότερο πανηγύριζε ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δεν θέλησε να δει την προσπάθεια του Βραζιλιάνου που ήταν ο τελευταίος κατά σειρά και έτρεξε να συγχαρεί τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ακολούθησαν η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ο γύρος του θριάμβου από τον μεγάλο πρωταγωνιστή, ο οποίος περιχαρής δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ναι ρε Ελλάδα. Πάμε Ελλάδα, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί όπου μας αξίζει. Για εμένα είναι το σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και την Ελλάδα. Θέλω να έχω την υγεία μου, να κάνω διακοπές και να προσπαθήσω να είμαι πρωταγωνιστής και την επόμενη τετραετία. Ένας καλός αθλητής πρέπει να έχει διάρκεια».

Ο Πετρούνιας γίνεται ο τέταρτος Έλληνας γυμναστής από το 1896 που έχει πάρει χρυσό μετάλλιο (σ.σ.: Ταμπάκος, Μελισσανίδης, Μάρας οι προηγούμενοι) ενώ μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων αθλητών που κατακτούν στη σειρά τον τίτλο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες (Ταμπάκος, Κεντέρης, Δήμας και Ηλιάδης). Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συνεχάρη τον Πετρούνια για την επιτυχία του.

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια:

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα