Ντάισελμπλουμ:Έγινε το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης

Σήμερα έγιναν σημαντικά βήματα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλούμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου.Ο Ολλανδός πρόεδρος δήλωσε ότι εγκρίθηκε επί της αρχής το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης που θα είναι τετράμηνη. Δήλωσε επίσης ότι τόσο στην διάρκεια της παράτασης όσο και στη συνέχεια θα ισχύσει η αρχή της ευελιξίας, όπως για παράδειγμα

θα ισχύσει στο ζήτημα των δημοσιονομικών πλεονασμάτων τα οποία θα εξαρτώνται από τους ρυθμούς ανάπτυξης. Σημείωσε επίσης ότι ως την ερχόμενη Δευτέρα η Ελλάδα θα προτείνει ένα πρώτο κατάλογο με τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιθυμεί να προωθήσει και ότι ως τον Απρίλιο η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί. Ανέφερε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εθνικές διαδικασίες για την έγκριση της παράτασης.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «επικράτησε η λογική, ότι είναι ισορροπημένη συμφωνία και ότι στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα