Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Ερωτηματολόγιο με το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της ενόψει του 1ου της Συνεδρίου.

Μεταξύ των ερωτημάτων υπάρχει και το εξής:

«Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες)».

Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, το ντου στα σούπερ – μάρκετ και οι κλοπές είναι ακτιβιστική δράση. Όχι, δεν είναι κλοπή διότι αφού μοιράζουν τα πράγματα

σε πολίτες (και κρατάνε κι αυτοί μερικά για να ζήσουν άνετα) είναι ακτιβισμός. Τι κάνει δηλαδή η Νεολαία; Προτρέπει τα μέλη της να πάνε στα σούπερ – μάρκετ, να αρπάξουν ό,τι μπορούν και να φύγουν ανενόχλητοι γιατί αυτό είναι... ακτιβισμός κι όχι πλιάτσικο.

Αλλά έχει και συνέχεια η πλάκα.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη της να απαντήσουν αν θεωρούν ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη ή αν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση.

Στη συνέχεια ερωτώνται αν θα συμμετείχαν σε δράσεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ή αν λαμβάνουν μέρος σε πορείες και συγκεντρώσεις και ειδικότερα σε διαδηλώσεις στις οποίες θα εκδηλώνονταν βίαια επεισόδια.

Οι ερωτήσεις επεκτείνονται και στο θέμα των καταλήψεων, με ερωτήσεις όπως αν θα συμμετείχαν σε καταλήψεις κτιρίων με στόχο την περίθαλψη, φροντίδα μειονοτικών κοινωνικών ομάδων (στέγαση προσφύγων, κοινωνικό φροντιστήριο μεταναστών κλπ), ή σε καταλήψεις συμβολικών στόχων όπως γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα.

Επίσης τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να απαντήσουν αν θα λάμβαναν μέρος σε βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομάδων.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και το ερώτημα αν «για μερικά εγκλήματα χρειάζεται να ισχύει η θανατική ποινή».

Είναι να τρελαίνεσαι. Πρόκειται για τα παιδαρέλια του ΣΥΡΙΖΑ πολλά εκ των οποίων έχουν πιάσει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό κι όσα δεν το έχουν κάνει είναι υποστηρικτές των μπαχαλάκηδων. Κι αυτή είναι νεολαία του κυβερνώντος κόμματος. Τι να πει κανείς. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα