Νέα «προειδοποίηση» Ερντογάν

Για μία ακόμη φορά στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ επιτέθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για «σχέδιο» εναντίον της κυβέρνησής του και χαρακτηρίζοντάς τους «σιωπηλή μάζα». Παράλληλα, ο Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές στην Ταξίμ να φύγουν πριν από την πραγματοποίηση της διαδήλωσης του κυβερνώντος κόμματος την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι

με τις δυνάμεις ασφαλείας. «Έχουμε αύριο (Κυριακή) τη διαδήλωσή μας στην Κωνσταντινούπολη. Το λέω ξεκάθαρα: η πλατεία Ταξίμ πρέπει να εκκενωθεί, διαφορετικά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής ξέρουν πώς να την εκκενώσουν».
Οι διαδηλωτές πάντως αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί, παρά το τελεσίγραφο Ερντογάν για να αποχωρήσουν και την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» την ανάπλαση του πάρκου μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί σε σχέση με τις προσφυγές εναντίον της ανάπλασης. «Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας χάριν κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξίμ, τονίζοντας ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».
Παρά τις όποιες παραχωρήσεις του Ερντογάν για το πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, υπονοώντας ακόμη και την πιθανότητα δημοψηφίσματος, οι διαδηλωτές το παρέμειναν στο σημείο δίπλα στην πλατεία Ταξίμ.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22922282

Keywords
Τυχαία Θέματα