Νέα παράκρουση του Τσίπρα. Νομίζει ότι είναι ο Ανδρέας

09:01 5/7/2013 - Πηγή: Antinews

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία

του ελληνικού λαού».

«Εμείς, οι κυνηγημένοι από την εθνικοφροσύνη, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που έζησε το αίσχος του αποκλεισμού, των διωγμών και των διακρίσεων, οι φακελωμένοι γονείς μας και παππούδες μας και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, ξέρουμε πολύ καλά την αξία της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη ισότητας».

Αυτά είναι δύο αποσπάσματα από την ομιλία του… Ανδρέα Παπανδρέου, συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα. Το μόνο που δεν έκανε στην Αχαΐα ήταν να πάει στο Καλέτζι όπου κρατάνε οι Παπανδρέου, να ξεκινήσει την πορεία προς την εξουσία, όπως έκανε και ο Γ. Παπανδρέου.

Αν διαβάσει κανείς καλά την πρώτη παράγραφο θα διαπιστώσει ότι ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά θεωρεί τον Ανδρέα…αριστερό. Θα τρελαθούμε τελείως, τον έχει πιάσει παράκρουση. Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς ήταν ο Ανδρέας, γι’ αυτό τον χτυπάει ο Βορίδης. Απίστευτο, ο κ. Τσίπρας έγινε κι επίσημα μέλος του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Μόνο να ζητήσει την υιοθέτησή του από την οικογένεια μένει.

Στο δεύτερο απόσπασμα θεωρεί εαυτόν κυνηγημένο από τους… εθνικόφρονες. Είχε ο Τσίπρας φακελωμένους γονείς, ξέρει ο Τσίπρας τη σημασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης; Μα στο σταλινικό ΚΚΕ δεν ήταν μέλος προτού αναβαπτιστεί;

Έχει ξεφύγει τελείως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, δήλωσε: Με παραμύθια για «σχέδια που υπάρχουν» αλλά δεν αποκαλύπτονται, «λεφτά που θα βρεθούν», χωρίς κανείς να ξέρει από πού και με μία παρατεταμένη εμφυλιοπολεμική παράκρουση, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει και πάλι όχι μόνο την ανεπάρκεια αλλά και την επικινδυνότητά του.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του στην Πάτρα! Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας.

Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου...”

Keywords
Τυχαία Θέματα