ΝΔ: Καμιά χαμένη ψήφος

Το σήμα νίκης που έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα, ήταν μια κίνηση για να μεταδοθεί αισιοδοξία στην κομματική βάση του κυβερνώντος κόμματος, η οποία εμφάνιζε μέχρι πρότινος ισχυρά συμπτώματα ηττοπάθειας.

Πλέον το κλίμα έχει αλλάξει και στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν λείπουν οι αναλύσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που μιλούν για εκλογικό θρίλερ

και για μια εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα και στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι νικήτρια θα είναι η ΝΔ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν έχουν καν συζητήσει το σενάριο της ήττας και αναφέρονται μόνο σε νίκη. Υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση; Μπορεί. Όλοι σχεδόν έχουν πειστεί, κυρίως με τις ενδείξεις από τις δημοσκοπήσεις, ότι θα κερδίσουν τις εκλογές έστω και την ύστατη στιγμή.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επενδύει στους αναποφάσιστους του «μεσαίου χώρου» που παραδοσιακά επιθυμούν πολιτική σταθερότητα.

Η επίκληση της θεωρίας περί «χαμένης ψήφου» είναι κεντρικό στοιχείο της καμπάνιας των τελευταίων ημερών. Το κλειδί για την εκλογική νίκη είναι ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, στους οποίους ελπίζουν στη ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι θα κρίνουν και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα