Να μην οδηγηθεί ο λαός στα άκρα

Σε λίγες ημέρες ο Τσίπρας και η Περιστέρα θα κοιμούνται στον Λευκό Οίκο και τα συριζοτρόλ μαζί με την ΕΡΤ του Καλφαγιάννη θα παίζουν μέρα νύχτα τη μεγάλη τιμή που κάνει ο Τραμπ στον μεγάλο Έλληνα ηγέτη.

Όπως έπαιξαν και τη δήλωση του «Γερούν γερά» που είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, λες και κόφτει τον Ολλανδό πότε θα γίνουν. Όπως παίζουν και κάθε θετική δήλωση που γίνεται από

το εξωτερικό για το πόσο καλά πάει η οικονομία.

Θα κρίνουν όλα αυτά τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν; Τις κρίνουν οιfakeδημοσκοπήσεις που δείχνουν «απογείωση» του Τσίπρα από το αεροδρόμιο με τα αρχαία;

Όχι, τις εκλογές τις κρίνουν οι τσέπες των πολιτών και η καθημερινότητα. Με μπιχλιμπίδια και κοινωνικά μερίσματα και με δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει. Το πολύ – πολύ να κλείσει την ψαλίδα για να παίξει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα από τις μεθεπόμενες κάλπες. Δεν είναι και λίγο…

Όμως, η καθημερινότητα είναι εκείνη που κρίνει τον Τσίπρα και τους υπουργούς του. Από τα σκουπίδια πριν μερικούς μήνες μέχρι τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού. Παντελής έλλειψη διαχειριστικής ικανότητας, άχρηστοι εντελώς σε όλα τα μέτωπα τα οποία καθημερινώς διευρύνονται.

Ακόμη και η υπόθεση με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και η απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών δείχνει ότι είναι ανίκανοι για τα βασικά. Για να μην πούμε για τον χαμό που έγινε με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα ή ακόμη και για τα γεγονότα της ΕΡΤ που δείχνουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση άχρηστη και ταυτόχρονα όμηρο των κάθε λογής συνδικαλισταράδων που έκανανdealμε τον Τσίπρα και τώρα ζητούν ανταπόδοση.

Έρχεται και η πληρωμή φόρων, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας για τα οποία η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε ελαφρύνσεις. Μάταια, η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι αυτή που αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν χωρίς να περιμένουν κάτι καλύτερο. Και τι να πει κανείς για τη γελοιότητα με το Ελληνικό που πλέον θα καθυστερήσει ακόμη ένα χρόνο και βλέπουμε…

Τέλος, το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και το ξύπνημα της Εκκλησίας, που βγήκε στα κάγκελα επιτέλους, πληγώνουν καίρια την κυβέρνηση και παγώνουν τα χαμόγελα από την «θερμή» αγκαλιά που έχουν ανοίξει οι δανειστές στον πρωθυπουργό.

Απ’ όλα τα παραπάνω θα κριθεί η τύχη της κυβέρνησης κι επειδή ο βαθμός που παίρνει είναι… κάτω του μηδενός οι εκλογές θα είναι κόλαφος γι’ αυτούς.

Με μια επισήμανση. Οι πολίτες πρέπει να βλέπουν διέξοδο, να επιζητούν από τα άλλα κόμματα λύσεις. Αν η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, αν δεν μπορεί να πείσει ότι είναι ικανή σ’ αυτά που η κυβέρνηση είναι ανίκανη τότε οι πολίτες θα στραφούν στα άκρα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα