Να μιλάνε όλοι για την ΕΡΤ αλλά να μιλάνε και οι Πασόκοι;

H υποκρισία των πολιτικών είναι γνωστή. Όλων των παρατάξεων, ένα κλασσικό νεοελληνικό χαρακτηριστικό από αυτά που μας έχουν φέρει στη σημερινή οριακή κατάσταση. Υποκριτική στάση ανάλογα με τα συμφέροντα και τις θέσεις. Κι όταν κάποιος τολμάει να κάνει μια κίνηση αλλαγής, όταν κάποιος βάζει πράγματι το μαχαίρι στο κόκαλο, τότε ξαφνικά γίνονται όλοι επαναστάτες της…φακής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας υποκρισίας είναι η στάση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του παλιού και του νέου ΠΑΣΟΚ,

αυτού που κυβέρνησε επί χρόνια την Ελλάδα και την… ΕΡΤ. Που την έκανε παραμάγαζο και κλαδική καθώς ακόμη και τώρα η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ παίρνει πάνω από 60% στο Ραδιομέγαρο. Που όλοι οι αρχισυνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ είχαν στενή σχέση με το βαθύ πράσινο και τώρα συναγελάζονται με τον Τσίπρα.

Διαβάστε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό. Ανθρώπων που πλήγωσαν τόσο πολύ τη χώρα και όμως συνεχίζουν να έχουν το θράσος να μιλάνε. Εχουμε και λέμε:

Γ. Παπανδρέου: «Χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας».

Ευ. Βενιζέλος: «Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα του ελληνικού λαού, με το φρόνημα του ελληνισμού».

Χρήστος Παπουτσής: «Η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το διακόπτη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι έγκλημα εις βάρος της Δημοκρατίας Είναι πράξη περιορισμού της πνευματικής έκφρασης της χώρας και διασυρμού της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη. Είναι πρωτοφανές γεγονός στην Ευρωπαϊκή ιστορία.

Φώφη Γεννηματά: «Το μαύρο στην οθόνη σόκαρε και ενεργοποίησε τους Έλληνες πολίτες. Αντί λοιπόν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ας ακούσουν τη φωνή της Δημοκρατίας και της λογικής».

Γιάννης Ραγκούσης: «Ανεξάρτητα πως πρέπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, η πράξη Σαμαρά που είναι μειοψηφία να την κλείσει είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Συνιστά εκτροπή… Ο κ. Σαμαράς, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρά σε πράξεις όταν δεν συμφωνεί άλλος . Παραβιάζει τον πλέον θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας».

Άννα Διαμαντοπούλου: «Η ξαφνική Μαύρη οθόνη και η ”διατεταγμένη σιγή” φέρνει μνήμες και γεννά φόβους. Ο Πρωθυπουργός παίζει με τη φωτιά, για καλύψει την κυβερνητική αδράνεια-ανικανότητα για μεταρρυθμίσεις».

Αν ψάξει κανείς θα βρει κάθε απίθανο Πασόκο που επί χρόνια ασελγούσε στο πτώμα της ΕΡΤ να μιλά για συνταγματική εκτροπή και για ανοικτή τηλεόραση, αλλά που χρειάζεται αναδιάρθρωση. Και γιατί δεν την κάνατε τόσα χρόνια κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ που τώρα το παίζετε επαναστάτες; Μήπως γιατί δε θέλατε να τα βάλετε με την κομματική σας πελατεία; Με τους πρασινοφρουρούς που διορίστηκαν κατά χιλιάδες τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΡΤ;

Έλεος. Να μιλάνε όλοι, αλλά να μιλάνε κι αυτοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα