“Μυστική” συνάντηση Σαμαρά – ηγεσίας δικαιοσύνης

23:33 3/9/2012 - Πηγή: Antinews

Μια συνάντηση που δεν…ανακοινώθηκε, όλως περιέργως από το πρωθυπουργικό γραφείο, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, εκτός προγράμματος, με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Η μη δημοσιοποίηση της συνάντησης πυροδότησε τη φημολογία και έδωσε λαβή για πολλά σενάρια για το σκοπό της συνομιλίας του Αντώνη Σαμαρά

με την κυρία Ασημακοπούλου και τον κ. Τέντε.

Εάν δεν υπήρχε το συνεργείο της ΝΕΤ που φυλάει…κυριολεκτικά σκοπιά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κανείς δεν θα γνώριζε για τη συνάντηση, ενώ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ποιούσαν την νήσσαν

Και οι δυο πλευρές δεν θέλησαν να δώσουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης, δίνοντας όμως την ευκαιρία να δημιουργηθούν σενάρια για τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης.

Μια πρώτη σκέψη αφορά τη συζήτηση για τα μισθολογικά των δικαστών, αφού ήδη το κλίμα είναι εκρηκτικό και καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ έχουν προαναγγελθεί και κινητοποιήσεις από τις δικαστικές ενώσεις.

Μια άλλη πιο προχωρημένη σκέψη αφορά τη δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το πώς η χώρα έφθασε στο μνημόνιο, μετά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Και μην ξεχνάμε και την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση διώξεων εναντίον 12 προσώπων για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική δωροδοκία, η υπόθεση των Tor-Μ1 «επανεκκινείται» έπειτα από την ανάθεσή της στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και στον επίκουρο ανακριτή Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα κληθούν να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη 11 πρώην στελέχη της γερμανικής Siemens. Με τις κλήσεις αυτές ολοκληρώνεται η δικογραφία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος της πολυπλόκαμης υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα