Μόνο με ξεκάθαρες θέσεις θα εξαφανιστούν οι κατσαπλιάδες

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβλήματα. Κάνει λάθη, καθυστερεί να αντιδρά. Μπορεί και να έχει ξεφύγει ορισμένες φορές από τις βασικές της αρχές. Μπορεί κάθε οπαδός της ή ανεξάρτητος παρατηρητής να βρει μια σειρά από θέματα για να της ασκήσει κριτική.

Ωστόσο, σε δύο κρίσιμα θέματα, αυτό του Ελληνικού και αυτό του taxibeat, είναι η αλήθεια ότι πήρε καθαρές θέσεις, σε αντίθεση με το θέμα των διεμφυλικών ατόμων και της ταυτότητάς τους.

Τόσο στην περίπτωση της επένδυσης στο πρώην

αεροδρόμιο που προσπαθούν να μπλοκάρουν τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη σχεδιαζόμενη κατάργηση της ελληνικής πλατφόρμας για τα ταξί, επέδειξε επιτέλους αντανακλαστικά.

Κι απέδειξε ότι μπορεί να ξεφύγει από τη λογική των κλειστών επαγγελμάτων, των συντεχνιών και των μικροσυμφερόντων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα, αλλά να παραμείνει το παλαιοκομματικό σύστημα διακυβέρνησης. Με τους Μαυρογιαλούρους, τους Γκρούεζες, τους κομματάρχες και τα χαϊδεμένα παιδιά κάθε κόμματος.

Η περίπτωση του Ελληνικού είναι πιο σύνθετη. Είναι ένας συνδυασμός συμφερόντων μεγάλου βεληνεκούς που θέλουν να ναυαγήσει το έργο ή να πάμε σε νέο διαγωνισμό και μικροσκοπιμοτήτων που εκπορεύονται από μια κλειστή ομάδα «αριστερών» της συμφοράς, είτε βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση είτε στις τάξεις των αρχαιολόγων, του δασαρχείου, της πολεοδομίας. Αν ήθελε ο Τσίπρας θα το είχε καθαρίσει το θέμα, όμως, χαϊδεύει τα αυτιά όσων σήκωναν πανό και ήθελαν να μείνει τσιμέντο στο πρώην αεροδρόμιο. Ευτυχώς η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της χωρίς γωνίες ώστε να είναι και στους Έλληνες και ξένους επενδυτές ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα ανοικτός προορισμός για να γίνουν δουλειές και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στην περίπτωση του Taxibeat έχουμε να κάνουμε με την κουτοπονηριά του Τσίπρα να εναγκαλιστεί τον μπάρμπα Θύμιο και τους… ταρίφες της προηγούμενης δεκαετίας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα συνδικαλιστών προσαρτημένη στο άρμα του Καραμανλή και της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς που από πατριωτική κατάντησε λαϊκίστικη.

Ευτυχώς ο Κυριάκος κατάλαβε ότι είναι προτιμότερο να χάσει ψήφους παρά να γίνει γιουσουφάκι των λαϊκιστών. Πήρε ξεκάθαρη θέση και αυτό του χρεώνεται στα θετικά. Έτσι πρέπει να αντιπολιτεύεται η ΝΔ. Και πρέπει στα μείζονα θέματα να βγάζει καθαρές απόψεις που δεν θα δημιουργούν σύγχυση στους ψηφοφόρους. Δεν το καταφέρνει πάντα, κι αυτό είναι πρόβλημα το οποίο καταγράφεται και στις ποιοτικές μετρήσεις.

Αν η ΝΔ μπορούσε να ξεκαθαρίσει το όραμά της για την Ελλάδα, χωρίς να χάνεται σε προσωπικές στρατηγικές, κι αν είχε λόγο που δεν θα βασιζόταν στο πολιτικό κόστος και στα ψηφαλάκια, τότε δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμένο. Θα τους είχε εξαφανίσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα