Μόνο καλά νέα από δω και πέρα

Η έξοδος από την κρίση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ούτε υπάρχουν μαγικές συνταγές. Μετά από τόσα χρόνια πραγματικής καταστροφής η τελική ευθεία προς την άκρη του τούνελ είναι δύσβατη και θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Η Ελλάδα μοιάζει με την έρημο που αποζητά λίγο νερό κι όταν αυτό έρχεται, έστω και σε δόσεις, δεν το παίρνει χαμπάρι κανείς. Ωστόσο, στάλα – στάλα γεμίζει η στάμνα. Μέτρο – μέτρο θα αλλάξει η εικόνα της χώρας. Μία – μία οι εξαγγελίες μπορούν να αντιστρέψουν το κακό κλίμα, να αλλάξουν την ψυχολογία

των πολιτών και να οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες τη χώρα. Με τη βοήθεια φυσικά των δανειστών αφού δυστυχώς χωρίς αυτούς δε γίνεται τίποτε.

Σε άλλες εποχές και συνθήκες το πρόγραμμα ύψους 1,5 δις ευρώ για τη δημιουργία 440.000 θέσεων εργασίας μέσα σε δύο χρόνια, θα ήταν όχι μια απλή όαση στη μαυρίλα, αλλά κοσμοϊστορικό γεγονός. Οφείλουμε να πιστέψουμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης διότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα ψέματα και «θα». Αυτά τα αφήνουμε στον Τσίπρα που έχει τον τρόπο και τα λεφτά να κάνει εξαγγελίες, αλλά δε μας λέει το σχέδιό του για να μην του το κλέψουμε.

Οφείλουμε επίσης να είμαστε αισιόδοξοι ότι από εδώ και πέρα θα ακούμε μόνο καλά νέα. Ούτε μέτρα, ούτε περικοπές, ούτε φόρους. Μόνο καλές ειδήσεις κι όχι επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Άλλωστε, τι θα κερδίσει ο Σαμαράς αν δεν ηττηθεί στις ευρωεκλογές ή τις περιφερειακές; Τι θα κερδίσει αν κάνει εξαγγελίες τώρα;

Όλοι έχουμε καταλάβει ότι αν δεν αλλάξει τώρα η κατάσταση της χώρας τότε θα γίνει πολύ χειρότερη. Το ξέρει αυτό και η κυβέρνηση και ο Σαμαράς, όπως γνωρίζουν ότι πειράματα δεν μπορούν να γίνουν σε ένα πτώμα που κάνεις τα πάντα να αναστήσεις.

Η πρώτη καλή είδηση ήταν οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας. Η δεύτερη καλή είδηση θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και πώς αυτό θα μοιραστεί στους ασθενέστερους συμπολίτες. Όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων θα μάθουμε πόσο μπορεί να αλλάξει το κλίμα.

Άλλο καλό νέο θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το χρέος. Εκεί ίσως παίζεται και το μεγάλο παιχνίδι, όμως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για άλλες λύσεις. Τώρα ή ποτέ.

Καλό νέο είναι και ότι προχωρούν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα και υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους. Καλή είδηση είναι το νομοσχέδιο για την ιδιωτική πολεοδόμηση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς που ξεμπλοκάρουν.

Καλή είδηση είναι ότι όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές έρχονται και τοποθετούνται στην ελληνική αγορά.

Και τέλος καλό νέο είναι το νέο ρεκόρ που θα κάνει το 2014 ο τουρισμός.

Όλα αυτά μαζί μπορούν να δώσουν νερό στον διψασμένο και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αρκεί να μη χαλάσει το κλίμα από ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια. Και να μην απαξιώσουν την προσπάθεια οι εχθροί της πατρίδας, δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα