Μνημονιακός και αντιμνημονιακός εκφυλισμός

Κυνισμός, χυδαιότητα και πάτος. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν απίστευτο κατήφορο γεμάτο εκπτώσεις που εκφυλίζουν πλήρως την πολιτική αντιπαράθεση. Στο τέλος αυτού του δρόμου ας γνωρίζουν οι πάντες ότι βρίσκεται η γιγάντωση της οργής των πολιτών κατά του πολιτικού συστήματος, το μίσος κατά πάντων με ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό κλίμα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο λόγος για τα όσα «διημείφθησαν» μεταξύ του Θόδωρου Πάγκαλου και της Ρένας Δούρου. Ο πρώην αντιπρόεδρος απ’ το ραδιόφωνο του Βήματος ανέφερε

ότι θέλει να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κυρίας Δούρου «με ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι» για «να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα» είπε πολύ χαρακτηριστικά. Έσπευσε δε να προσθέσει στις επικρίσεις που δέχτηκε ότι κάνει σεξιστικά σχόλια κατηγορώντας την υποψήφια Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική ότι επιδίδεται σε «σεξιστική και αισχρή συμπεριφορά» όταν «προβάλλει τη φάτσα της προεκλογικά».

Το σημαντικότερο όμως ο Πάγκαλος το φύλαξε για το τέλος αναφερόμενος στο «Ζ» της αφίσας της Δούρου, λέγοντας ότι το Ζ το χρησιμοποίησε ο Ζορό και γι’ αυτό το λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου «ευχήθηκε» στη Ρένα Δούρου «οτιδήποτε σχετικό με ιππασία αν θεωρεί τον εαυτό της Ζορό»! Ως γνωστόν δεν υπάρχουν χυδαίες φράσεις αλλά χυδαίοι άνθρωποι.

Η Ρένα Δούρου μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας ότι «όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες. Όταν οι λέξεις γίνονται μαχαίρια, τα σώματα των γυναικών είναι οι στόχοι. Όταν μια κοινωνία φθάνει στο σημείο η εκφορά της χυδαιότητας να βρίσκει χώρο στη δημόσια σφαίρα, τότε κάτι πάρα πολύ σάπιο και βαθύ υπάρχει σε αυτή την κοινωνία και μας αφορά όλες και όλους».

Βεβαίως το ήθος του κυρίου Πάγκαλου είναι γνωστό τoις πάσι. Άλλωστε είναι επίσης γνωστό πως εκφράστηκε για την ελληνική σημαία στα Ίμια. Τι μπορεί να τον εμποδίσει να μιλήσει έτσι για ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

Προκύπτει όμως ένα ζήτημα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αυτού του είδους οι επιθέσεις τους ενοχλούν και πολύ σωστά και κάνουν λόγο για σεξισμό και χυδαιότητα. Αλήθεια οι ίδιοι δε συνεισφέρουν σ’ αυτό το γαϊτανάκι του πολιτικού εκφυλισμού με την ημίγυμνη φωτογραφία της Πάολα Μπακίντου η οποία εκπροσωπώντας τη λίστα Τσίπρα στην Ιταλία δηλώνει μαζί με τη «σεξιστική» αυτή φωτογραφία ότι «Ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια και εγώ χρησιμοποιώ κάθε μέσο. Ψηφίστε Για μία Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»; Ή μήπως υπάρχει κανένα σοβαρό πολιτικό μήνυμα που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε όπως για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια σαν να είναι στριγγάκια;

Και το λέμε αυτό γιατί ορισμένα φιλοσυριζαίικα Μέσα και έντυπα έκαναν παντιέρα τα αλά Τσιτσιολίνα προεκλογικά τερτίπια των υποστηρικτών του Τσίπρα. Και κατηγορήθηκαν δικαίως για «ανατρεπτική γύμνια».

Σε κάθε περίπτωση το επεισόδιο αυτό με πρωταγωνιστή το Θόδωρο Πάγκαλο μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι τελικά υπάρχουν πολιτικά σκουπίδια και σαβούρα τόσο εντός όσο και εκτός του μνημονιακού στρατοπέδου.

Καληνύχτα και καλή τύχη πολιτική αντιπαράθεση…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα