Μητσοτακοκρατία…

13:48 7/2/2016 - Πηγή: Antinews

Το γεγονός ότι η οικογένεια Μητσοτάκη, αυτή η Αγία Οικογένεια θα έβγαινε και πάλι στο προσκήνιο μετά την εκλογή του Κυριάκου, το υποψιαζόμασταν. Όσο κι αν ο αρχηγός της ΝΔ προσπάθησε με πολύ κόπο να κρύψει προεκλογικά το επώνυμό του και να νικήσει με το…βαφτιστικό του (και μπράβο του), είναι πάντα ένας Μητσοτάκης. Με τα καλά και τα κακά.

Αλλά αυτό το «λιβάνισμα» μιας πολιτικής οικογένειας που υπό κανονικές συνθήκες και σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο, πάει πολύ. Όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε στα μέσα ενημέρωσης διαβάζουμε συνεντεύξεις

της Ντόρας, τραπεζώματα στο Μητσοτακέικο, πόσο διαύγεια έχει ο πατριάρχης Κώστας Μητσοτάκης, τη καλή δουλειά κάνει ο Ισίδωρος Κούβελος, τι φοβερός περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Μπακογιάννης ή πόσο όμορφη είναι η συμβία του Σία Κοσιώνη κ.λπ.

Φτάνει πια ρε παιδιά το σαλιάρισμα. Κάντε και λίγο κράτει, ειδικά όλοι εσείς που μέχρι πρότινος τους βρίζατε και τώρα τους… ξεσκονίζετε τα κοστούμια.

Όμως, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ορισμένα δημοσιεύματα που δείχνουν το ποιόν της οικογένειας, αν βεβαίως ισχύουν όλα αυτά. Μία εφημερίδα λοιπόν έγραψε ότι το 2014, όταν κυβερνούσαν Σαμαράς με Βενιζέλο και μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, διοργανώθηκε δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη. Από τότε έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Προσέξτε, αν ισχύει αυτό, την ώρα της μάχης με την τρόικα και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε επέλαση η Ντόρα να οργανώνει δείπνα και να πέφτει στο τραπέζι ο Δραγασάκης, καταλαβαίνουμε γιατί πήγε κατά διαόλου η χώρα. Και ποιος; Ο Δραγασάκης ο οποίος ήταν γνώστης του σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ και εισβολή στο Νομισματοκοπείο αλλά έκανε την κότα και δεν έβγαινε να καταγγείλει τους άθλιους. Αυτόν υπολόγιζαν για πρωθυπουργό κι αυτόν σκέφτονται τώρα αν καταρρεύσει η κυβέρνηση. Έλεος.

Αλλά για την Ντόρα δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Ήθελε να φάει τον Σαμαρά από τότε που της έκανε το χουνέρι με τις εκλογές στη ΝΔ. Θα έκανε τα πάντα για να τον δει να πέφτει, ακόμη και να συμμαχήσει με τον διάβολο.

Αλλά έχει πολύ πλάκα όλο αυτό το «σέρβις» των μέσων ενημέρωσης. Πώς δηλαδή πουλάνε την Αγία Οικογένεια ως τη μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας. Μεσσίες οι Μητσοτάκηδες δηλαδή. Τι άλλο θα ακούσουμε. Και καλά, ο Κυριάκος μπορεί να διαφοροποιηθεί και να πάει κόντρα στην οικογένεια. Οι υπόλοιποι θα τον αφήσουν ή θα είναι υποχείριό τους;

Διαβάζουμε σε άλλη στήλη εφημερίδας το εξής φοβερό ρεπορτάζ το οποίο δείχνει πραγματικά πώς γίνονται οι δημόσιες σχέσεις ώστε να εξωραϊστεί η εικόνα ενός πολιτικού τζακιού που κατέστρεψε τη χώρα.

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ήταν η ονομαστική εορτή του Ισίδωρου Κούβελου και η σύζυγός του Ντόρα Μπακογιάννη διοργάνωσε στην οικία τους, στην οδό Αραβαντινού, πάρτι-έκπληξη. Προσκλήθηκαν οι πάντες, από τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κων. Μητσοτάκη ως τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη. Η πρώτη διαπίστωση με την άφιξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο πάρτι ήταν ότι αδυνάτισε: «Πρέπει να έχει χάσει περί τα πέντε κιλά από τότε που ανέλαβε» ακούστηκε να λένε οι συγγενείς. Και πώς να μην αδυνατίσει; Ο πρόεδρος έπεσε αμέσως στα βαθιά και με τόσες σκοτούρες που έχει για να ξανακάνει, όπως λέει, τη ΝΔ κόμμα... Η δεύτερη έκπληξη ήταν ότι ανάμεσα στους δεκάδες προσκεκλημένους ήταν και παράγοντες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Και συνέβη το απρόοπτο. Τραγούδησαν με τις εξαίσιες φωνές τους, όχι στον εορτάζοντα Ισίδωρο, αλλά στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Πρώτα του τραγούδησαν την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός». Κάτι που πολύ άρεσε στον επίτιμο, που όχι μόνον τραγουδούσε μαζί με τους καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής, αλλά ζήτησε και δεύτερη οπερέτα: την «Εύθυμη χήρα» του αυστριακού μουσικοσυνθέτη Φραντζ Λέχαρ. Και τι νομίζετε ότι έκανε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ στο σπίτι της Ντόρας;

Συζητούσε περί... πάλης. Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να μάθει τα πάντα για την ελληνορωμαϊκή και την ελεύθερη πάλη. Ήταν εκεί προσκεκλημένοι, βλέπετε, οι πρόεδροι και τα μέλη των Ομοσπονδιών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο Κυριάκος είχε ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί τους. Ρωτήθηκε κάποια στιγμή και τι ομάδα υποστηρίζει στο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι παραμένει σταθερά «Κύδων Χανίων». Και τούτο παρότι είς εκ των προσκεκλημένων έλεγε ότι «η πλειοψηφία των Κρητικών, πέρα από τις τοπικές ομάδες που υποστηρίζουν, είναι... Ολυμπιακοί». Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί έπειτα από έναν μήνα με όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, αφού προσκεκλημένοι ήταν από τις αδελφές του, τα ανίψια του, τα παιδιά τους και λοιποί συγγενείς. Η Ντόρα, ως καλή οικοδέσποινα, φρόντισε άψογα το δείπνο που περιελάμβανε κυρίως finger food, όπως μπιφτεκάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια αλλά και κεμπάμπ».

Πολύ συγκινηθήκαμε. Από τα ντολμαδάκια της Μαρίκας στα κεμπαπάκια της Ντόρας. Και η ζωή στην Ελλάδα συνεχίζεται...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα