Μητσοτάκης - Τσίπρας πασχίζουν να στήσουν τον δικό τους δικομματισμό

(Ανανεωμένο) Με αφορμή το συγχωροχάρτι που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Tσίπρα για τη Novartis, είχαμε αναφερθεί στην σκοπιμότητα της εν λόγω κίνησης.

Συγκριμένα είχαμε πει ότι ο Κυριάκος επί της ουσίας αθώωσε τον Αλέξη για να κρατήσει τον βολικό αντίπαλό του ζωντανό με στόχο την εδραίωση ενός νέου δικομματισμού.

Η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλέον επισημοποιεί την μακιαβελική μεθόδευση του

Μητσοτάκη που φυσικά βολεύει και τον Τσίπρα.

Μπορεί να περνάει στα ψιλά ότι το έκανε για να τον στριμώξει επειδή την είχε διορίσει Πρόεδρο του ΣτΕ, όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Τί σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου;

Την αποστράτευση των «γερασμένων» πολιτικών με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Πολιτικοί που τους επισκιάζουν αμφότερους με την ενεργή παρουσία τους.

Τί καλύτερο λοιπόν από ένα πρόσωπο για τον θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας -και δη γένους θηλυκού- που υποτίθεται ότι φέρνει την πολική αλλαγή, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ευκολόπιστων ψηφοφόρων ώστε να υφαρπάξουν εκ νέου την ψήφο τους και να εδραιώσουν τον δικό τους δικομματισμό;

Δε λέμε, ευφυής ο τακτικισμός.

Όμως τόσο ο Μητσοτάκης όσο κι ο Τσίπρας δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα για να τον εκπληρώσουν.

Διότι μπορεί οι γηραιότεροι προκάτοχοί τους να έκαναν λάθη που έβλαψαν την πατρίδα, εντούτοις σε σχέση με τους παραπάνω ήταν πολιτικοί τιτάνες.

Και παρά τα σφάλματα που οδήγησαν στα μνημόνια ποτέ δεν τόλμησαν να παζαρέψουν την εθνική κυριαρχία για προσωπικά οφέλη.

Κάτι που έκανε ο Τσίπρας και ετοιμάζεται να κάνει ο Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση τους ευχόμαστε ολόψυχα... καλή επιτυχία.

Να γνωρίζουν πάντως ότι οι «σύμμαχοι» στους οποίους έχουν δώσει γη και ύδωρ τους καίνε, όπως έκαψαν και κάτι άλλους με αποτέλεσμα να χάσουμε την Κύπρο και να οδηγηθούμε στο μεταπολιτευτικό μόρφωμα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ασχέτως αν νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή μετά το αναμενόμενο «ξεπούλημα της Χάγης» δίνοντας χάντρες στους ιθαγενείς από την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων για να... μακροημερεύσουν.

Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, άλλωστε ως γνωστόν η Ελλάδα αλλάζει πολιτικό σύστημα περίπου ανά σαρανταετία.

Αν δεν το βλέπουν, είναι δικό τους πρόβλημα.

Κι αν δεν κινηθούν έστω και στο παρά πέντε πατριωτικά, το τέλος τους είναι αναπόφευκτο.

Βέβαια, και πατριωτικά να κινηθούν δεν είναι σίγουρο ότι θα πείσουν τους «συμμάχους» να τους σώσουν.

Βλέπετε, έχουν άλλα σχέδια για την περιοχή, που μονάχα με μια ριζική αλλαγή του πολιτικού προσωπικού θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν.

Δοκιμασμένο το έργο αδέρφια....

Συνεχίζεται...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα