Μετά τις εκλογές θα ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ;

15:56 9/1/2015 - Πηγή: Antinews

Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι κάλπες και στο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν να περάσουν οι εκλογές και ακόμα δεν μπορούν να καταλήξουν στα ψηφοδέλτια, ενώ εδώ και μια εβδομάδα δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο παρά μόνο με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αν είναι να διαπραγματευτούν έτσι με τους εταίρους όπως διαπραγματεύονται οι διάφορες συνιστώσες το τι δύναμη θα

έχει η καθεμία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τότε «ζήτω που καήκαμε».

Σήμερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου τα οποία ακόμα δεν έχουν κλείσει στο σύνολό τους. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει σφαγή στην κυριολεξία και επί της ουσίας έχει πάρει περίπατο η διεύρυνση των ψηφοδελτίων με νέες δυνάμεις πέραν των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εξαίρεση τους οικολόγους-πράσινους των Τσιρώνη-Τρεμόπουλου και τις περιπτώσεις Τζάκρη, Βουδούρη και Παραστατίδη καθώς και της Ραχήλ Μακρή, πέραν τούτου ουδέν. Όπως όλα δείχνουν από τους εκατοντάδες υποψήφιους είναι ζήτημα αν οι εξωκομματικοί θα ξεπεράσουν τους 20.

Ισχυρές αντιδράσεις που οδήγησε στο μαζικό κόψιμό τους από τις λίστες συνάντησαν οι πασοκογενείς, κυρίως τα στελέχη που προέρχονται από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη. Εκτός έχουν βρεθεί οι Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα. Οι καραμπόλες δίνουν και παίρνουν για το που θα είναι υποψήφιοι η Θ. Τζάκρη καθώς και ο Θόδωρος Παραστατίδης.

Σε ότι αφορά τη Ραχήλ Μακρή τελικά με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι κλείνει η υποψηφιότητά της στην περιφέρεια της Κοζάνης όπου και εκλεγόταν με τους ΑΝΕΛ. Για το αστείο του πράγματος η Ραχήλ Μακρή φλέρταρε μέχρι και με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον οποίο «έφαγε πόρτα».

Χαμός γίνεται με το επικρατείας το οποίο θα μείνει ανοιχτό και θα κλείσει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία προς την 25η Ιανουαρίου. Υπό το φως όλης αυτής της διαδικασίας της διευθέτησης ισορροπιών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αντανακλαστικά «σκατζόχοιρου» που αναπτύσσει ο κομματικός μηχανισμός και οι τοπικές οργανώσεις σε εξωκομματικούς υποψήφιους αποκτάει και μια άλλη διάσταση ο «κώδικας δεοντολογίας» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας όπου τονίζεται ρητά ότι ο κάθε βουλευτής δεσμεύεται από τις κομματικές αποφάσεις και η έδρα του ανήκει στο κόμμα. Ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου θέλησαν να δεσμεύσουν τους υποψήφιους και κυρίως όσους θα εκλεγούν να μην αναπτύξουν προσωπικές στρατηγικές καθώς κύριο στοιχείο της αυξημένης ζήτησης υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέλι και οι καρέκλες της εξουσίας και όχι η ιδεολογική και πολιτική συμφωνία με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι για όλα τα γούστα χωρίς εσωτερική συνοχή και συνάφεια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα