Μελλοντικοί …κοψοχέρηδες

19:33 4/5/2012 - Πηγή: Antinews

Του Κώστα Ροδινού

Την έννοια του πολιτικού «κοψοχέρη» τη συνάντησα, εκεί στα πρώτα χρόνια της «Αλλαγής»,   σ΄ ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο του μέγα Βασίλη Χριστοδούλου, στη «Βραδυνή» του  Τζώρτζη Αθανασιάδη. Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι, αλλά πάντα υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος που αισθάνεται προδομένο από την τελευταία του πολιτική επιλογή. Όμως, ως γνωστόν, «τα γενόμενα, ούκ απογίγνονται». Και τα πράγματα σπανίως  επανέρχονται στην προτεραία τους κατάσταση.

Όταν ήρθαν οι ..ξεκούραστοι

Αλήθεια, πόσοι από εκείνους που ψήφισαν τον κ. Παπανδρέου

το 2009, δεν έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους;  Μια επιλογή η οποία απεδείχθη ολέθρια και οδήγησε  τη χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση με καταστροφικά αποτελέσματα. Και να πείς πως δεν μας είχαν προειδοποιήσει; Όλοι μιλούσαν για την καταιγίδα που ερχόταν. Πλήν του κ. Παπανδρέου που αμέριμνος μοίραζε υποσχέσεις, έταζε «πράσινη ανάπτυξη» και μας αποκοίμιζε με το «λεφτά υπάρχουν». Ύστερα, ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι ..ξεκούραστοι και  …αθλημένοι! Το Μέγαρο Μαξίμου κατακλύσθηκε από στρατιές συμβούλων. Δυσάρεστα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης καταργήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Και το κερασάκι στην τούρτα: Μοιράστηκε και ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης!

Ύστερα, ήρθαν οι …σφήκες!

Τώρα,  σχεδόν όλοι οι πρωταίτιοι εκείνης της περιόδου παριστάνουν τις …μετανοούσες  Μαγδαληνές. Προσποιούνται πως δεν ήξεραν, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν, δεν είδαν,  δεν διάβασαν, είχαν άλλο αντικείμενο, είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους, είχαν διατυπώσει άλλη άποψη. Και με μια συγγνώμη νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μ’ εκείνη την περίοδο και  εμφανίζονται ενώπιον του εκλογικού σώματος, ως αθώες περιστερές, καινούργια δώρα  κρατώντας και ζητάνε  εκ νέου της εμπιστοσύνη μας. Για να κάνουν τι; Να αποτελειώσουν όσα άρχισαν και άφησαν στη μέση; Για ποιο λόγο να εμπιστευτείς εκ νέου τον κ. Βενιζέλο; Γιατί δικαιούται μιας δεύτερης ευκαιρίας ο κ. Χρυσοχοϊδης; Γιατί πρέπει να επανεκλεγεί η κα Διαμαντοπούλου; Ανέφερα μόνο μερικούς γιατί μιλάνε σαν να ήρθαν απ’ τον Άρη. Τον …πλανήτη εννοώ.

Η λογική του λεφτά υπάρχουν επανέρχεται

Λοιπόν, μετά το πάθημα του 2009, θα περίμενε κανένας από τα κόμματα μια προεκλογική εκστρατεία που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των περιστάσεων.  Να προτείνουν λύσεις με μια σοβαρή προοπτική για το μέλλον της χώρας, αλλά φεύ!

Είναι πάλι στη διαπασών οι σειρήνες του λαϊκισμού.

Είναι λογικό, όταν μια χώρα βιώνει βαθειά οικονομική κρίση, να ανθίζει  ο λαϊκισμός.

Όμως, μόλις πριν δυόμισι χρόνια μας είχαν κοροϊδέψει. Δεν βάλλαμε μυαλό;

Ακούς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ωρύεται ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις. Να γινόταν χθές. Όμως, ανοίγεις το πρόγραμμά του και  με  έκπληξη διαπιστώνεις ότι αυτό θα γίνει όταν συντρέξουν έξι προϋποθέσεις! «Ζήσε Μάη μου…»

Τον ακούς στην τηλεόραση να διαβεβαιώνει ότι εισοδήματα μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ, θα είναι αφορολόγητα. Ανατρέχεις στο πρόγραμμά του και βλέπεις

Keywords
Τυχαία Θέματα