Με την πλάτη στον τοίχο

Που το πάει ο Τσίπρας, αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες; Είναι έτοιμος να γίνει νέος Χαρίλαος Τρικούπης ή απλά το παίζει μέχρι την τελευταία στιγμή και μετά θα έρθει στους Έλληνες να πει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά αλλά το… Μνημόνιο θα είναι επώδυνο γιατί φταίνε οι κακοί και ανάλγητοι ξένοι;

Ίσως να ισχύουν και τα δύο διότι στο μυαλό των ψευτοαριστερών επικρατεί ένα χάος. Δεν ξέρεις τι σκέφτονται και πώς θα αντιδράσουν αν πλησιάζει το μοιραίο.

Όχι μόνο γιατί είναι ερασιτέχνες αλλά και γιατί δεν έχουν ιδέα τι είναι χειρότερο από αυτό που ζούμε πέντε χρόνια.

Ίσως δε να παίζεται και ένα παιχνίδι που υποκρύπτει τεράστια συμφέροντα από το κόμμα της δραχμής και το λόμπι επιχειρηματιών που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να τους πληρώνουν τις στρατιές των επικοινωνιολόγων.

Η επικοινωνία και η κοροϊδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Το είδαμε και χθες ξεκάθαρα. Το Μαξίμου διέρρευσε όσα είπε ο Τσίπρας στην κλειστή σύσκεψη ότι δεν θα πάμε σε εκλογές και δημοψήφισμα κι ότι αν θελήσουν οι ξένοι υποταγή τότε θα πούμε το «μεγάλο όχι». Τα αφήνει δηλαδή όλα ανοικτά, όμως, ακόμη και το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν ξέρουν να το παίξουν.

«Κύριε πρωθυπουργέ. Πώς θα πείτε το μεγάλο όχι χωρίς να πάτε σε εκλογές; Γίνετε να χρεοκοπήσετε τη χώρα χωρίς να απευθυνθείτε στο λαό; Και γίνεται να υπογράψετε μια σκληρή συμφωνία, τρεις φορές χειρότερη από τις προηγούμενες χωρίς να πάρετε την έγκριση του ελληνικού λαού;» Επομένως, βλακώδεις οι διαρροές και λεονταρισμοί για τα μάτια του κόσμου.

Το ίδιο και η βόλτα στον Εθνικό Κήπο με τον Βαρουφάκη. Στημένες εικόνες για να βλέπει ο κόσμος τη σύμπνοια στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα το… ανθρώπινο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ η χώρα χρεοκοπεί και στηρίζει τις ελπίδες της στον… Νίκο Παππά και τον Τσακαλώτο, ο Τσίπρας επιχειρεί ξεκάθαρα να προετοιμάσει τους Έλληνες για όλα. Και φυσικά να κερδίσει ο ίδιος τον τίτλο το πατριώτη που «ίδρωσε τη φανέλα» για το καλό της Ελλάδας.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα όλα είναι ανοικτά, παρ’ ότι από τις Βρυξέλλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω σε βασικές της θέσεις προκειμένου να γλιτώσει τη μείωση στις συντάξεις οι οποίες θα ήταν και μεγάλη επικοινωνιακή ήττα. Θα αποδεχθεί δηλαδή σκληρά φορολογικά μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ (το πλεόνασμα για το 2015 δηλαδή) καθώς και ΕΝΦΙΑ και λοιπές περικοπές. Αλλά το παζάρι που γίνεται είναι στις συντάξεις καθώς το ΔΝΤ θέλει οπωσδήποτε μείωση 1% στις δαπάνες για το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο δεν θεωρεί βιώσιμο. Εκεί παίζεται λοιπόν το παιχνίδι, εκεί θα… πέσουν κορμιά, κι εκεί θα κριθεί αν τελικά θα πάμε σε καμιά χρεοκοπία εντός του ευρώ, όπως ακούγεται τελευταία.

Διότι αν μέχρι την Τετάρτη δεν υπάρξει συμβιβασμός τότε ο Ντράγκι θα κόψει τη ρευστότητα μέσω ELA ή θα αυξήσει κατά 10% το κούρεμα στις εγγυήσεις για τα ελληνικά ομόλογα. Οπότε αυτό θα σημάνει «ξαφνικό θάνατο» για τις τράπεζες, οπότε η συνεδρίαση της Πέμπτης θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα ή θα λάβει αποφάσεις επώδυνες για την κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από capital control.

Αν συμβεί αυτό ο Τσίπρας θα οχυρωθεί πίσω από το αντιμνημονιακό μέτωπο που έκτισε τόσο καιρό. Πίσω από το «πατριωτικό κόμμα» που σφυρηλάτησε εντέχνως μαζί με όλη την κουστωδία, δηλαδή Ζωή, Ραχήλ, Καμμένος, Λαφαζάνης και οι λοιποί «αγωνιστές». Είναι όλοι αυτοί που σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα βγαίνουν, κυρίως από την… ΥΕΝΕΔ και θα μιλάνε με άκρως εθνικιστική ρητορεία για το πώς αντιστάθηκαν στους δανειστές. Μόνο που η χώρα θα έχει καταστραφεί και ο κόσμος δεν θα τρώει πια άλλο κουτόχορτο.

Με κλειστές τράπεζες, απλήρωτους πολίτες και σκηνικά Αργεντινής, ακόμη και οι ψεύτικοι τσαμπουκάδες θα πάψουν να περνάνε τόσο εύκολα στο λαό. Η «εθνικά υπερήφανη παράταξη» που αντιστέκεται στους «διεθνείς τοκογλύφους» θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Από την άλλη, το ίδιο θα συμβεί και αν υπογραφεί η συμφωνία. Διότι τότε ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να υλοποιήσει τέτοιο Μνημόνιο (όπως κι αν το ονομάσει) που θα μοιάζουν μπροστά του οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος σαν… ερασιτέχνες των Μνημονίων. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα καταρρεύσει το οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί εθνικής, πατριωτικής κυβέρνησης. Τότε θα γίνουμε όλοι… γερμανοτσολιάδες, τότε θα αποκαλυφθούν τα νεομνημονιακά σούργελα της Αριστεράς.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Τσίπρας και ο ψεκασμένος θίασος της συγκυβέρνησης θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Θα πάρει εκδίκηση η ίδια η ψεύτικη ρητορεία της προεκλογικής περιόδου. Και έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα τα πάντα δείχνουν πολιτικές εξελίξεις. Θα είναι μέσα στα μπάνια του λαού ή θα είναι τον Σεπτέμβριο; Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση αντέχει μέχρι τότε ή θα παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα