Με τα πόδια πηγαίνουν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη, αρνούνται να γυρίσουν στην Αθήνα

Σε "μπαλάκι" έχουν μετατραπεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μανάδες, γέροι και παιδιά. Με την Πολιτεία να είναι απούσα, καθώς δεν λαμβάνουν καμία ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουν, ξεκινούν από τα νησιά και μέσω Πειραιά κινούνται προς την Ειδομένη, απ' όπου στη συνέχεια αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω στην Αττική. Ωστόσο, μια ομάδα προσφύγων αρνήθηκε να πάρει το δρόμο της επιστροφής και συνέχισε πεζή προς την Ειδομένη!


Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί έχει λάβει

τέτοιες διαστάσεις, καθώς η ταλαιπωρία των ανθρώπων, που θέλουν να πάρουν "εξιτήριο" από τη χώρα μας, είναι τέτοια πλέον που τους αναγκάζει να δηλώνουν απρόθυμοι ακόμα και να φιλοξενηθούν σε άλλα σημεία εντός της ελληνικής επικράτειας, στη προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να διασπείρουν τους πρόσφυγες σε διάφορες περιοχές, προκειμένου για να μην προκληθεί πανδαιμόνιο στην Ειδομένη.


Οι πρόσφυγες, ωστόσο, επιμένουν να φτάσουν στα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά το γεγονός ότι στα βόρεια σύνορά μας τα Σκόπια ανοίγουν με το σταγονόμετρο την είσοδο στην ουδέτερη ζώνη, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες ταλαίπωροι πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, να επιχειρούν τις τελευταίες ώρες να φτάσουν, από τα Κοίλα Κοζάνης στην Ειδομένη με τα πόδια, περπατώντας κατά μήκος της εθνικής οδού!

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Κοζάνη για την Ειδομένη, έλαβαν εντολή να σταματήσουν την πορεία τους και να γυρίσουν προς το κλειστό της Λευκόβρυσης, καθώς οι πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν, δεν επρόκειτο να περάσουν τα σύνορα. Η αγανάκτηση, ωστόσο, των περίπου 150 προσφύγων που επέβαιναν στα λεωφορεία ήταν ήδη μεγάλη και βλέποντας το στόχο τους, για ένα καλύτερο αύριο, να απομακρύνεται για άλλη μια φορά, έδωσαν με τη σειρά τους εντολή στον οδηγό του λεωφορείου, να τους κατεβάσει στην εθνική οδό, στο σημείο όπου είχαν σταματήσει.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία προσπάθησε αρχικά να τους μεταπείσει, ώστε να επιστρέψουν στην Κοζάνη για να μην κάνουν τόσα χιλιόμετρα, η απόκρισή τους ήταν πως όπου κι αν χρειαστεί να πάνε, θα μετακινηθούν με τα πόδια. Έτσι, ορισμένοι πρόσφυγες ξεκίνησαν εκ νέου για την Ειδομένη, με την αστυνομία να τους «κυνηγά», για να τους πείσει πως θα τους πάει στα σύνορα.

e-typos.com/gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα