Με σημαία την αλήθεια και τον ρεαλισμό ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Παραδοσιακά η ΔΕΘ και οι επισκέψεις των εκάστοτε πρωθυπουργών και αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να ακούσουν τα σχέδιά τους, την πολιτική τους πρόταση, το σχέδιό τους για το…αύριο.

Μετά όμως από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα πολλά ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, ο πήχης

έχει κατέβει πάρα πολύ, αλλά αυτό ακριβώς το γεγονός αυξάνει και τις ευθύνες της Ν.Δ. και της σημερινής της ηγεσίας.

Το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες είναι, «υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση». Μένει όμως να δούμε ποια ακριβώς είναι αυτή η πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση και κυρίως εάν θα γίνει κατανοητή από τους πολίτες.

Από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. διαρρέουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ανέβει στη ΔΕΘ, το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου, «με μια υπόσχεση: ότι εκείνος δεν θα δώσει υποσχέσεις», ενώ θα έχει σημαία του το ρεαλισμό, την αλήθεια και την κοινή λογική.

Αυτά σε επίπεδο θεωρίας και διακηρύξεων είναι πολύ ωραία. Μόνο που οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα πολλά προβλήματά τους, τα οποία αυξήθηκαν επί συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της συνεργασίας Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Και μπορεί οι πολίτες να συμφωνούν με τη διατύπωση της Ν.Δ. ότι η Θεσσαλονίκη για τον Αλ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αλλά μένει να φανεί και να πεισθούν ότι και η Θεσσαλονίκη και η ΔΕΘ, όπου θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι για τον Κυρ. Μητσοτάκη, «ο τόπος της πολιτικής αναγέννησης και η απαρχή της πορείας για την αυτοδυναμία».

Από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, ο Κυρ. Μητσοτάκης πέρα από τις αναφορές για την υπερφορολόγηση, θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση που θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Θα μπορέσει άραγε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για τη χώρα από τη λαίλαπα Τσίπρα η στρατηγική της ΝΔ;

Θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να πείσει τους πολίτες, ότι η μόνη εναλλακτική λύση για την σωτηρία της χώρας είναι η ΝΔ;

Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ...

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα