Με μομφή απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μεϊμαράκη για την Εξεταστική

 

Στα όρια οι σχέσεις του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκκρεμούσα συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της πρότασης που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.

Το θέμα «ανακυκλώθηκε» χθες και επανήλθε δριμύτερο, στην

κυριολεξία από τους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, καθώς συνοδεύτηκε με την απειλή ότι εάν η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιηθεί άμεσα, την ερχόμενη Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής…

Αφορμή στάθηκε όταν σε μια off the record συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο διάδρομο του Κοινοβουλίου, πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και τον ρώτησε «τι θα γίνει, Βαγγέλη, θα βάλεις την πρόταση για την εξεταστική στην Ολομέλεια; Βάλ’ την, αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά».

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης «σήκωσε το γάντι» και του απάντησε πως «εγώ δεν δέχομαι απειλές… Θα τη βάλω, αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών… Αυτά όχι σε εμένα».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε στους δημοσιογράφους ότι «για μένα, εάν θέλετε, θα είναι η καλύτερή μου να μου κάνουν πρόταση μομφής, γιατί έτσι θα αποσυντονιστεί το σύστημα την ώρα των μέτρων…», ενώ σε ερώτηση για το πόσες φορές έχει τεθεί το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων, είπε χαρακτηριστικά ότι «από όσο ξέρω -γιατί για ένα διάστημα είκοσι ημερών που όπως ξέρετε δεν προήδρευα- δεν το έχουν θέσει, όπως και ούτε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις από τότε που επανήλθα…».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, λίγο αργότερα έσπευσε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να διαψεύσει τον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως το θέμα έχει τεθεί τρεις φορές στη Διάσκεψη των Προέδρων από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως εάν δεν γίνει και αυτή την εβδομάδα τότε θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αργά το βράδυ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνει και επισήμως «πως δεν λειτουργεί υπό το κράτος εκβιασμού», καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν υιοθετεί τις δηλώσεις Βούτση, λέγοντας πως εάν ναι, τότε «ας πραγματοποιήσει την απειλή του…».

Απορίες, πάντως, προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θέμα -και μάλιστα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Κ.Ο.- καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνεννοηθεί ήδη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου αύριο να προγραμματιστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων και «τυπικά» ο καθορισμός της συζήτησης αυτής στην Ολομέλεια.

Γιάννης Απέργης για τον Ελεύθερο Τύπο

Keywords
Τυχαία Θέματα