Με εντολή Τσίπρα, το άρθρο Πανούση;

08:08 4/4/2015 - Πηγή: Antinews

Το θέμα που κυριάρχησε χθες ήταν ασφαλώς το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα Νέα με το οποίο «κατήγγειλε» την Αριστερά του τίποτα και αναφερόταν στο μπάχαλο με τις καταλήψεις και τους αναρχικούς.

Όλοι είδαμε τις αντιδράσεις που υπήρξαν, το ρήγμα μεταξύ των βουλευτών, την αποδοκιμασία ορισμένων και την αποδοχή από άλλoυς των απόψεων του υπουργού. Ο οποίος εδώ που τα λέμε καθυστέρησε πολύ να τις κάνει. Άλλωστε, δεν είναι αρθρογράφος, υπουργός είναι και οφείλει να παίρνει αποφάσεις όσο επώδυνες κι αν είναι

αυτές. Έπρεπε λοιπόν εδώ και μέρες να είχε αποφασίσει να τσακίσει τους μπαχαλάκηδες, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει γιατί είναι άλλη η γραμμή της κυβέρνησης.

Ο βασικός φόβος του Τσίπρα και της παρέας του είναι να μη γράψουν τα κανάλια εικόνες από ΜΑΤ που διώχνουν με τη βία κουκουλοφόρους από το πανεπιστήμιο, τη Βουλή και αλλού. Τρέμουν στην ιδέα των πρωτοσέλιδων για το «πρώτη φορά ξύλο με την Αριστερά» απλά και μόνο γιατί έχουν εγκλωβιστεί στις αριστερίστικες εμμονές τους.

Όμως, η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και άρχισαν να αντιλαμβάνονται στο Μαξίμου ότι θα μπορούσε να γίνει χειρότερη αν αφήσουν τους αναρχικούς να παίζουν μόνοι τους μπάλα σε άδειο γήπεδο. Η κυβέρνηση έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα: Σε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να αντιδράσουν και να στείλουν μηνύματα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και στους αριστεριστές που μιλούν ακόμη για διάλογο με τους κουκουλοφόρους κι επιμένουν στον αφοπλισμό της Αστυνομίας. Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σαφή βουτιά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα και της θολής κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας και της κοινωνικής τάξης, αποφάσισαν να στρίψουν το τιμόνι. Άλλωστε βλέπουν ότι οι αναρχικοί έχουν ανοίξει πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα σταματήσουν ούτε κι αν γίνει αρχηγός τους η…Ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, το άρθρο – φωτιά του Γ. Πανούση ήταν προετοιμασμένο και συναποφασισμένο με τον κ. Τσίπρα. Είχαν δηλαδή αποφασίσει από κοινού να κάνουν αυτή τη δραματική επίκληση της νομιμότητας προκειμένου να στείλουν μήνυμα ότι κυβερνούν και δεν είναι σκορποχώρι. Ο λόγος προφανής. Ο κ. Τσίπρας έχει δει ότι δεν πάει άλλο με τις καταλήψεις και θέλει το επόμενο διάστημα να δείξει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αναρχικούς. Κι επειδή δεν θέλει να χρεωθεί ο ίδιος μια επέμβαση της Αστυνομίας π.χ. στα Προπύλαια, έβαλε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δείξει πυγμή, να δείξει ότι δεν μπορεί η Αριστερά να σημαίνει μπάχαλο και να προετοιμάσει το έδαφος για τη στροφή.

Μια στημένη ιστορία επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν λοιπόν όλο αυτό, ένα κόλπο ήταν και γι’ αυτό λίγες ώρες αργότερα ο Πανούσης βγήκε και είπε ότι συμφωνεί μαζί του ο Τσίπρας αλλά κι ότι ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση. Κι εκεί που ήταν να πάρει… πασαπόρτο από την κυβέρνηση έμεινε και θα εφαρμόσει και το κράτος δικαίου. Έτσι θα τηρηθούν οι νόμοι, θα σταλεί το μήνυμα πυγμής στους κουκουλοφόρους, ο Τσίπρας δεν θα μπει στο κάδρο, ενώ θα ρίξουν τους τόνους και από το ακροαριστερό στρατόπεδο. «Σατανικό σχέδιο».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα