Μαζική διαδήλωση επιστημόνων κατά του ασφαλιστικού - Κρέμασαν γραβάτες έξω από τη Βουλή

Περίπου 7.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στο ασφαλιστικό στο σημερινό συλλαλητήριο που κατέληξε στο Σύνταγμα μετά από στάση στο Υπουργείο Εργασίας.

Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση.

Συγκέντρωση έξω από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν και δάσκαλοι και καθηγητές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διαμαρτυρόμενοι επίσης για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.

Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των ελεύθερων επαγγελματιών, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

«Κοινός παρονομαστής μας σήμερα είναι η αντίθεση στην προσπάθεια διάλυσης του ασφαλιστικού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργείο ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να του θέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ωστόσο η εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου προκάλεσε την αντίδραση πολλών από τους διαδηλωτές που του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος και του ζήτησαν να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα