Μαίνονται τα συντροφικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ

12:19 6/3/2012 - Πηγή: Antinews

Σοβαρή καταγγελία για «μπόνους» 40% που έλαβε νομίμως από τον ΟΕΚ ως τρίτεκνος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, διατύπωσε το «Matrix24». Η είδηση προκάλεσε την άγρια κόντρα του κ. Ραγκούση και του ιδιοκτήτη του «Matrix24», Νίκου Φελέκη συζύγου της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ

κ. Μ Κοπά και γνωστού για την φιλοπασοκική στάση του

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του site, ο κ. Ραγκούσης, το 2007 ως τρίτεκνος, πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι στην Πάρο και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις παλαιότερου νόμου εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011, τυγχάνοντας έκπτωσης 40%.

Συγκεκριμένα το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του κ. Ραγκούση και στο συμβόλαιο εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δύο, με ποσοστό 50% έκαστος. «Η αίτηση υπεβλήθη τον Μάρτιο του 2007, το δάνειο ενεκρίθη και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007, όταν δηλαδή ο Γιάννη Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια για την έγκριση του δανείου προέβλεπαν ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο όροφο και πισίνα. Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι, είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου. Το πόσον του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000. Από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε 85.448,96 ευρώ (είχε πληρώσει και δόσεις 3.870 ευρώ) ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε περίπου 56.000 ευρώ. Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011», σημειώνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα.

«Ο κ. Φελέκης έκρινε σκόπιμο να εγκαινιάσει την ηλεκτρονική εφημερίδα του με ένα μνημειώδες παράδειγμα ανυποληψίας, χυδαίας ψευδολογίας και κλασικής μεταπολιτευτικής λασπολογίας, στην υπηρεσία των πολιτικών του προϊσταμένων, για τους οποίους κάποια στιγμή θα μιλήσω», ανέφερε, απαντώντας στο δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθόλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο προϋποθέσεων. Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα. Ακόμη, όχι μόνο η αίτηση αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου έγιναν την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σπίτι δεν διαθέτει πισίνα.

Σύμφωνα με το site, ο κ. Ραγκούσης αξιοποίησε την υπουργική απόφαση 50/165 (27/3/2000) η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μέσα σε διάστημα 4 ετών, μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζ

Keywords
Τυχαία Θέματα