Μάγκες οι μπάχαλοι... και αποσυνάγωγοι οι νοικοκυραίοι

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα αυτή και δεν βγάζουν όλο τον κόσμο από τα ρούχα τους. Η μετατροπή ενός πανεπιστημιακού χώρου, τον οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του, σε κοινόβιο δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση. Αντί να βγει όλη η Θεσσαλονίκη έξω και να πετάξει τους άπλυτους με τις κλωτσιές έξω από το νομό, όλη η χώρα τους ανέχεται. Οι πρώτοι μπούκαραν το πρωί, εισέβαλαν στη Νομική Σχολή, έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές και γενικώς επικρατεί χάος. Εκατοντάδες άλλοι έφτασαν στην

Ελλάδα από Ηγουμενίτσα και αλλού προκειμένου τις επόμενες ώρες να μεταβούν στα... Μάταλα της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι χίπις, είναι αναρχικοί του Camp «No Border 2016» και μέχρι τις 24 Ιουλίου θα μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται στην πατρίδα μας.

Και για ένα δεκαήμερο, με πρόσκληση ποιος ξέρει ποιου, αλλά με την ανοχή της κυβέρνησης, θα βρίσκονται στο χώρο του ΑΠΘ, θα πίνουν, θα καπνίζουν, θα κάνουν διαλογισμό, κανένα τσιγαράκι, καμιά ιδεολογική συζήτηση και μετά ύπνος στις σκηνές που ήδη έστησαν.

«Εγώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Και γιατί να ενοχλείται; Θα μπορούσε κάλλιστα να πάει μαζί τους.

Άραγε, γιατί να περιμένουμε περισσότερα από μια κυβέρνηση που έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο; Καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός. Τα Πανεπιστήμια οι Συριζαίοι τα θεωρούν σπίτια τους. Εκεί μεγάλωσαν, εκεί γαλουχήθηκαν, εκεί έμαθαν την τέχνη της κατάληψης και του μπάχαλου.

Εύκολα λοιπόν καλούν τα φιλαράκια τους σε μια κοινοβιακού τύπου «διαμαρτυρία» για το άτιμο το σύστημα, για τον καπιταλισμό, για τους πλούσιους, γιατί δεν νομιμοποιείται η κάνναβη και γιατί δεν είναι ανοικτά τα σύνορα να μπαίνει όποιος γουστάρει.

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Ελλάδα, σιγά μην έμπαινε μπλόκο σε μερικές χιλιάδες αναρχικούς που ήρθαν να ζήσουν το ελληνικό καλοκαιράκι παρέα με τους Έλληνες μπάχαλους.

Εντάξει, ο εισαγγελέας ζήτησε συλλήψεις και αυτόφωρα. Τι θα γίνει άραγε αν τα διαλύσουν όλα; Ποιος θα πληρώσει;

Και ακόμη πιο σημαντικό είναι, όμως, άλλο: Είναι η αίσθηση του «χάρβαλου» που επικρατεί στη χώρα. Είναι η προσβολή στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παιδεία, ό,τι απέμεινε από αυτήν.

Είναι η αίσθηση της ντροπής γιατί κανείς δεν ρωτάει κανέναν στη χώρα αυτή και κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει. Και το χειρότερο: Είναι η μέγιστη ντροπή γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό και δεν ενοχλούνται.

Και μάλιστα όταν βγαίνει κάποιος και μιλά για νόμο, για τάξη, για σεβασμό στον πανεπιστημιακό χώρο, για σοβαρότητα στη χώρα, αυτός είναι ο κακός, ο οπισθοδρομικός, ο φασίστας.

Εκεί καταντήσαμε. Να είναι μάγκες οι μπάχαλοι και να είναι αποσυνάγωγοι οι νοικοκυραίοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα