"Λέγκα" της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς εν όψει ευρωεκλογών "ετοιμάζει" ο Σαλβίνι

21:13 2/7/2018 - Πηγή: Antinews

Σε δημοψήφισμα κατά της παράτυπης μετανάστευσης, με κοινή πλατφόρμα των δυνάμεων της εθνικιστικής Δεξιάς και Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, φιλοδοξεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Μιλώντας στην ετήσια συγκέντρωση μελών και υποστηρικτών της Λέγκας, ενώπιον 50.000

ανθρώπων, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας έκανε λόγο για ευρωεκλογές - "δημοψήφισμα μεταξύ της Ευρώπης των ελίτ, των τραπεζών, των χρηματιστών, της μετανάστευσης και της εργασιακής ανασφάλειας από τη μία και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας" από την άλλη.

Τόνισε ακόμη ότι φιλοδοξεί να ενώσει τα πολιτικά κινήματα ανά τις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν "να υπερασπιστούν τους λαούς τους και τα σύνορά τους".

"Οραματίζομαι μια Λέγκα των Λεγκών, που θα ενώνει όλα τα κινήματα ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας", είπε από την Ποντίντα ο Ματέο Σαλβίνι, που έχει ως όραμα μια "διεθνή των λαϊκιστών".

"Θα περιοδεύσω σε μεγάλες πόλεις, και όχι μόνο σε ευρωπαϊκές, για να δημιουργήσω μια εναλλακτική σε αυτή την Ευρώπη που βασίζεται στην εκμετάλλευση και στη μαζική μετανάστευση", είπε ο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι κάλεσε το πλήθος να "ορκιστεί" ότι θα παλέψει για την "απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης".

Την Κυριακή, ο Ιταλός εθνικιστής πολιτικός είχε ξεκαθαρίσει ότι πλέον τα σύνορα της Ιταλίας είναι ανοικτά για γυναίκες και παιδιά που έχουν δραπετεύσει από συνθήκες πολέμου, ωστόσο για τους υπόλοιπους "θα είναι κλειστά".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα