Λαγκάρντ: Δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, λέει με σημερινές δηλώσεις της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οπως επεσήμανε χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά να γίνει με την Ελλάδα συμπληρώνοντας ωστόσο πως έχει «καλό προαίσθημα» ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις

της.

Συγκεκριμένα η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει πριν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία «ρευστό έναντι μεταρρυθμίσεων».

«Βρισκόμαστε όλοι στη διαδικασία της επεξεργασίας μίας λύσης για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα ότι έχουμε επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε από τη Δρέσδη η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Το ΔΝΤ ζητεί να απολυθούν όσοι επαναπροσλήφθηκαν στο Δημόσιο

Παραμένουν στην ατζέντα του ΔΝΤ οι ομαδικές απολύσεις, ενώ στο στόχαστρο του Ταμείου μπαίνουν και όσοι επαναπροσλήφθησαν στο δημόσιο.

Όπως υποστήριξε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου στο Πρωϊνό Mega, όχι μόνο δεν έχουν φύγει από την ατζέντα του Ταμείου οι ομαδικές απολύσεις αλλά το ΔΝΤ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να διώξει όλους όσους επαναπροσέλαβε στο δημόσιο, όπως τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Πέραν αυτών, εχθές Τετάρτη εκπρόσωπος του ταμείου ερωτηθείσα για το αν η συμφωνία Αθήνας-δανειστών είναι πιθανή, απάντησε ότι «δεν έχω τίποτα να πω, να απευθυνθείτε στην ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα