Κυβέρνηση οπερέτα

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διήμερο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο από την άποψη των παραφωνιών, των κακοφωνιών, των αντιφάσεων και του στρατηγικού αλαλούμ. Η κυβέρνηση μοιάζει με ορχήστρα που φαλτσάρει χωρίς να είναι σαφές ποιο σκοπό θέλει να ακολουθήσει.

Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες όπου στο Μαξίμου επιχειρούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ένα μετά

το άλλο κινούνται στη γραμμή «ο σώζον εαυτόν σωθήτω». Όχι δημοψήφισμα – ναι δημοψήφισμα, εκλογές με ανοιχτό το ερώτημα της ρήξης, της σύγκρουσης με την ΕΕ και της εξόδου από το ευρώ, ανεπιθύμητη η ρήξη, τα δίνουμε όλα για μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία». Άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης αλλά ταυτόχρονα είμαστε αμετακίνητοι στις κόκκινες γραμμές. Η χειρότερη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλύτερη από τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά παράλληλα δεν εφαρμόζουμε μνημόνιο.

Οι μισοί βλέπουν συμφωνία και οι άλλοι μισοί λένε συνεχίζουμε μόνοι μας. Οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς για φερέφωνα του Σόιμπλε και οι μισοί που αντιδρούν στην σημερινή διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης κατηγορούν τον Τσίπρα για εργαλειακή χρησιμοποίηση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι του Τσίπρα καλούνε τους εταίρους να σεβαστούν και να εφαρμόσουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στελέχη από την Αριστερή Πλατφόρμα και τον αντιπρόεδρο της βουλής Αλέξη Μητρόπουλο την καταγγέλλουν ως επονείδιστη μνημονιακή συμφωνία.

Το Μαξίμου διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν θα παρθούν υφεσιακά μέτρα και ότι ισχύουν οι κόκκινες γραμμές και την ίδια στιγμή λέει ευθέως ότι έχει βάλει νερό στο κρασί του και έχει υποχωρήσει για να καταλήξει η διαπραγμάτευση, τη στιγμή που βουλευτές του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι δεν πρέπει να έρθει στη βουλή καμία συμφωνία και πως το κύριο καθήκον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμποδίσει τη συμφωνία γιατί θεωρούν προδιαγεγραμμένο ότι θα περιλαμβάνει «άγρια λιτότητα».

Ο Βαρουφάκης διαψεύδει τον εαυτό του για το θέμα της πληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ και την ίδια στιγμή λέει ότι οι εταίροι ζητούν να πέσουν όλοι οι μισθοί στα 700 ευρώ ενώ παράλληλα δεν μπορεί να εγγυηθεί αν θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ως τον Ιανουάριο. Το Μαξίμου επιβεβαιώνει ότι αφορά τους μισθούς, διαψεύδει (αλλά ποιος το πιστεύει;) το δεύτερο.

Ο Μπαλάφας εγκαλεί τον Τσίπρα που έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και ο πρωθυπουργός κάνει το παγώνι. Τσακαλώτος και Βαρουφάκης ομολογούν ότι ψάχνουν συμβιβασμό ανάμεσα στο μνημόνιο και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σακελαρίδης εκφράζοντας τη γραμμή του Μαξίμου που ικετεύει για λίγα ψίχουλα ρευστότητας στα άδεια ταμεία παραπέμπει τώρα εκτός από το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την κατάργηση του μνημονίου σε «βάθος τετραετίας», αλλά την ίδια στιγμή επιμένει ο υπουργός Οικονομικών ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του σε συμφωνία που δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

Μέχρι και ο Καμμένος κάνει πλάκα του Τσίπρα και απειλούν τώρα οι ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν μέτρα που συζητιούνται αυτή την περίοδο. Ο Τσίπρας έχει δώσει εντολή να βολευτούν όσοι προλάβουν μπας και μαζέψει όλο αυτό το ρεμπέτ ασκέρ και φτάνουν σε τραγελαφικές καταστάσεις να ανακαλούν διορισμούς όπως πχ της κυρίας στον ΕΦΕΤ που αναρτούσε στο facebook κείμενα με τα οποία έλεγε το πόσο μας ψεκάζουν οι ξένοι.

Η πρώτη φορά Αριστερά μετά τον πολιτικό όρκο του Τσίπρα και του υπουργικού συμβουλίου υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, τα ξένα δημοσιεύματα γλεντάνε κανονικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μισά του στελέχη είναι στα κάγκελα θυμούμενοι την αθεΐα τους και ο Κουρουμπλής δηλώνει ως υπουργός Υγείας ότι θα παραβρεθεί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για να προσκυνήσουν οι ασθενείς, ενώ ο γυρολόγος βουλευτής Μιχελογιαννάκης μιλάει ως γιατρός και λέει πόσο θαυματουργή είναι η θρησκευτική πίστη. Ο υπουργός πολιτισμού κοιτάει σα χάνος και αρκείται να πει ότι είναι υπερβολή όλο αυτό.

Θα θέλαμε χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε το καραγκιόζ μπερντέ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σταματάμε εδώ. Α... επίσης στα Σκόπια γίνεται χαμός και η κυβέρνηση επίσημη θέση δεν έχει πάρει. Μέσα σ’ όλο αυτό τον πανικό και το χαμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αδειάζει το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο και τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθούν.

Με μια φράση: Πρωθυπουργός όμηρος των αδιεξόδων του στο γραφικό στρουμφοχωριό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά μ’ αυτή την κυβέρνηση έχουμε αρχίζει να πιστεύουμε και εμείς ότι πράγματι μας ψεκάζουν αλλιώς δεν εξηγείται λογικά όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, στην πραγματικότητα τραγωδία για τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα