Κυπριακό: Ο Γιουνκέρ θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε. στη Γενεύη

19:25 6/1/2017 - Πηγή: Antinews

Από τον πρόεδρο της Ζαν Κλοντ Γιουνκερ θα εκπροσωπηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, όπως δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη», δήλωσε ο Σχοινάς, σημειώνοντας ότι «όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος

μέλος της Ε.Ε. και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα». «Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για το Κυπριακό, ενόψει της κρίσιμης πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη

Επί τάπητος ήταν προγραμματισμένο να τεθούν τα κυριότερα ανοιχτά ζητήματα, όπως τα αιτήματα της Αθήνας για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα και η κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα