Κραυγή αγωνίας από πέντε δημάρχους για την κατάσταση στο Ελληνικό

Μία επιστολή έκκληση προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δημοσιοποίησαν οι δήμαρχοι Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θέλοντας να επισημάνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην επιστολή αυτή τονίζεται ότι «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι εκτός ελέγχου και εγγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια». Ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι παρακολουθούν «με τεράστια ανησυχία τη συνεχιζόμενη, άτακτη και χωρίς

σχέδιο μεταφορά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου».

Παράλληλα στην ίδια επιστολή επισημαίνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αδιαφορεί, και τον εγκαλούν σημειώνοντας ότι: «Παρά τις επίσημες έγγραφες οχλήσεις μας, δεν έχουμε λάβει εκ μέρους σας κύριε Πρωθυπουργέ καμία απάντηση». Σημειώνουν επίσης ότι το πρώην αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων» καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Ενώ καταλήγουν λέγοντας ότι «Ελπίζουμε να μην έρθει η στιγμή που για όλα αυτά θα αναζητηθούν οι αρμόδιοι για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών τους».

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα