Κορονοϊός: Καμία μέριμνα για το προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων - Ανάστατοι και οι απόστρατοι

20:08 1/4/2020 - Πηγή: Antinews

Παρ' ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία, 401 και ΝΙΜΙΤΣ, ουσιαστικά έχουν "επιταχθεί" από το κράτος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το προσωπικό τους εξαιρείται από τα έκτακτα επιδόματα που αποφάσισε η κυβέρνηση να δοθούν σε όλο το προσωπικό του κλάδου Υγείας, καθώς και στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Άραγε, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), συμφωνεί;

Στο

μεταξύ, εξαιτίας των έκτακτων αναγκών για τις οποίες έχουν "επιστρατευθεί" τα στρατιωτικά νοσοκομεία, είναι σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι απόστρατοι, οι οποίοι, έξαλλοι, διαμαρτύρονται προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Άμυνας.

Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις στα social media του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο οποίος, μετά από επικοινωνία με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, πληροφορήθηκε ότι, για να κλείσει ακόμα και μια απλή εξέταση, θα πρέπει να επικοινωνήσει μετά τον Μάϊο.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 4 στην ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ αρ. 75, Τεύχος 1ο), αναφέρεται πως το έκτακτο επίδομα του Πάσχα, το παίρνει το προσωπικό όλων των δομών του υπουργείου Υγείας.

Εξαιρείται, ωστόσο, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων. Κι' όμως, την πράξη αυτή υπογράφει όλο το υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας. Υπόψιν, ότι το ΝΙΜΤΣ έγινε νοσοκομείο νοσηλείας, ενώ το 401 ΓΣΝΑ νοσηλεύει περιστατικά με κορονοϊό.

Κατά πληροφορίες, στο 401 ΓΣΝΑ, στη Νέα Πτέρυγα "Φιλιππάκη", στο ισόγειο του κτιρίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΣ, που βρίσκεται (ως κτίριο) κολλητά με το 401 ΓΣΝΑ, μέχρι να διασκευαστεί το ΝΙΜΤΣ, έχουν αρχίσει να βάζουν αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των αποστράτων, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Βασίλης Ροζής, σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε: "Αγαπητοί συνάδελφοι, έχοντας υπόψη την ανακοίνωση του προέδρου του ΜΤΣ - ΝΙΜΤΣ, μετά τη παραχώρηση του ΝΙΜΤΣ στο υπουργείο Υγείας, (υπόψη στο ΝΙΜΤΣ είχαμε προτεραιότητα), ότι θα εξυπηρετούμαστε από τα λοιπά στρατιωτικά νοσοκομεία, απευθύνθηκα σήμερα τηλεφωνικά στο 401ΓΣΝΑ για να κλείσω ραντεβού για ΩΡΛ εξέταση και μου είπαν να επικοινωνήσω μετά το Μάιο.

Προσπάθησα ηλεκτρονικά και μου εμφανίσθηκε η ένδειξη: "Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ιατρεία - εργαστήρια με βάση τα στοιχεία που επιλέξατε και την κατηγορία ΛΥ που υπάγεστε". Ποιός κοροϊδεύει ποιόν, σχετικά με την ιατρική μας περίθαλψη;

Και σε άλλη ανάρτησή του, αναφέρει: "Διαβάζω στη προσωπική σελίδα στο f.b.του προέδρου του ΜΤΣ - ΝΙΜΤΣ: Περίθαλψη δικαιούχων κατά τη διάρκεια της κρίσης. Με απόφαση του ΥΕΘΑ, όλοι οι δικαιούχοι του ΝΙΜΤΣ θα επισκέπτονται για τις ανάγκες τους τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας (401 -251-ΓΝΑ).

Δεχόμενος πλήθος τηλεφωνημάτων - μηνυμάτων από συναδέλφους που δε μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 401 ΓΣΝΑ, αναγκάστηκα σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και στο κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού για να διαπιστώσω πως έχει το θέμα και μέχρι σήμερα, δεν κατέστη δυνατό να κλείσω ούτε εγώ προσωπικά ραντεβού στο 401ΓΣΝΑ.

Τελικά επικοινώνησα με τη προϊσταμένη των εξωτερικών Ιατρείων, η οποία με ενημέρωσε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων μέχρι τέλος Απριλίου και εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά από το αρμόδιο τμήμα του 401ΓΣΝΑ.

Το δικαιολογημένο ερώτημα μου, το οποίο θα επαναλαμβάνεται μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα ιατρικής φροντίδας στους ε.α. συναδέλφους δικαιούχους του ΝΙΜΤΣ, είναι: Που μπορούν να απευθύνονται οι δικαιούχοι για λήψη ιατρικής φροντίδας; Τέλος στη κοροϊδία κ.Πρόεδρε του ΜΤΣ -ΝΙΜΤΣ".

[photo_0]

[photo_1]

[photo_2]

[photo_3]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα