Κοροναϊός: Στο Πεκίνο Δευτέρα ή Τρίτη οι ερευνητές του ΠΟΥ - 723 οι νεκροί

20:13 8/2/2020 - Πηγή: Antinews

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κοροναϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 723 και είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξεπεράσουν τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003.
Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 34.598.

Ο αντικυβερνήτης

της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία. Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε. Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν σήμερα 2.841 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

Ένας Αμερικανός πέθανε από τον νέο κοροναϊό στην πόλη Ουχάν

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου", δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

"Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Η πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας μπει σε καραντίνα.

Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 723 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην Ουχάν πέθανε

Ένας Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο μιας επιδημίας κοροναϊού, πέθανε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται τις κινεζικές ιατρικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός είναι δυνητικά ο πρώτος Ιάπωνας που πεθαίνει από την ασθένεια, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον Ιάπωνα που έχει πεθάνει από την επιδημία του κοραναϊού.

Ο θάνατος στην Ουχάν καταγράφεται την ώρα που ο αριθμός των επιβατών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας στην Ιαπωνία ανήλθε στους 64 σήμερα.

Η Volkswagen ανέβαλε την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων, σε εργοστασιακές μονάδες της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανέβαλε την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων στις περισσότερες από τις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στην κοινοπραξία της με την SAIC Motor εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης στην παραλιακή πόλη Τιαντζίν, αλλά και στην κοινοπραξία της με τον όμιλο FAW Group, μέχρι την 17η Φεβρουαρίου εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής που η γερμανική εταιρία λειτουργεί με την SAIC στην Σανγκάη και κάποια εργοστάσια στην κοινοπραξία της με την FAW θα λειτουργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ηλεκτρονικά σήμερα η VW.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις σχετικά με τον εφοδιασμό της, καθώς οι Κινέζοι επιστέφουν από τις αργίες του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, αλλά και εξαιτίας των περιορισμένων ταξιδιωτικών επιλογών που έχουν οι εργαζόμενοι στις γραμμές παραγωγής της.

Γαλλία: Μόνο για τις «απολύτως απαραίτητες» περιπτώσεις, τα ταξίδια στην Κίνα

Η γαλλική κυβέρνηση επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την Κίνα, ενώ δεν προτείνει επισκέψεις στην Κίνα, παρά μόνο για τις “ απολύτως απαραίτητες” περιπτώσεις, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους εργαζόμενοι των ορυχείων στο Μπορ που φτάνουν από την Κίνα

Η κινέζικη εταιρία «Zijin Mining» που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία χαλκού του Μπορ, στην ανατολική Σερβία, θέτει σε προσωρινή καραντίνα όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία οι εργαζόμενοι που μετέβησαν στην Κίνα για τις γιορτές του κινέζικου νέου έτους και επιστρέφουν στην εργασία τους θα τίθενται για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών, σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα εντός των εγκαταστάσεων των ορυχείων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι κανένας από τους εργαζόμενους που επέστρεψαν μέχρι σήμερα δεν προέρχεται από την επαρχία Χιουμπέι που προσβλήθηκε από το κοροναϊό. Η είδηση για την καραντίνα προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της πόλης Μπορ, οι επιδημιολόγοι ωστόσο καθησυχάζουν τον κόσμο επισημαίνοντας ότι παρακολουθούν την υγεία των Κινέζων εργαζομένων και δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από το εθνικό Ινστιτούτο ιογενών νοσημάτων «Batut» αναφέρουν ότι όλοι οι Κινέζοι εργαζόμενοι των ορυχείων του Μπορ, κατά την είσοδο τους στην Σερβία, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε ότι έφεραν συμπτώματα κάποιας ίωσης.

Στην Σερβία υπολογίζεται ότι ζουν περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες Κινέζοι οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο ή εργάζονται σε εταιρίες κινέζικων συμφερόντων. Τα τελευταία έξι χρόνια ο αριθμός των Κινέζων στην Σερβία αυξήθηκε εξαιτίας της ανάληψης από κινέζικες κατασκευαστικές εταιρίες μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών έργων. Στο Βελιγράδι λειτουργεί κινέζικη αγορά η οποία στο παρελθόν είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Μετά την εμφάνιση του κοροναϊού η αγορά έχει ερημώσει και όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι πωλήσεις έπεσαν κατά 75%.

Άλλοι 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess αισθάνθηκαν αδιαθεσία ή ανέβασαν πυρετό

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.

Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες. Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου. Οι ιαπωνικές αρχές διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα για να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Αναχώρησε από την Ουχάν η τελευταία πτήση για την απομάκρυνση Βρετανών πολιτών και άλλων

Η τελευταία πτήση απομάκρυνσης Βρετανών και άλλων από την κινεζική πόλη Ουχάν, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, απογειώθηκε απόψε μεταφέροντας περισσότερους από 200 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, η πτήση τσάρτερ αναχώρησε στις 3.20 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα, 21.20 ώρα Ελλάδας). Μεταξύ των επιβατών είναι γιατροί και το προσωπικό που οργάνωσε αυτήν την πτήση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, χωρίς να δίνεται κάποια άλλη διευκρίνιση.

Την περασμένη Τρίτη, το Λονδίνο διαβεβαίωσε ότι στη δεύτερη και τελευταία πτήση εκκένωσης από την Ουχάν θα υπήρχε χώρος για όλους τους εναπομείναντες Βρετανούς πολίτες στην επαρχία Χουμπέι. Την ίδια ημέρα συμβούλευσε τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Κίνα να φύγουν, αν μπορούν, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον ιό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
δευτερα, πεκινο, τριτη, νεκροι, new york times, new york, χονγκ κονγκ, νέα, ηπα, york, times, ιαπωνια, volkswagen, motor, group, Πρωτοχρονιά, γαλλια, τίθενται, εμφάνιση, princess, ελλαδα, διευκρίνιση, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, χωρες, εδρα, εργασια, ηπα, θανατος, κινα, λονδινο, πνευμονια, υγεια, ωρα, times, volkswagen, αγορα, ανθρωπος, αργιες, εβδομαδες, βελιγραδι, βρισκεται, γιατροι, διευκρίνιση, δοθηκε, ειπε, υπαρχει, εμφάνιση, εξετασεις, εξι, ερευνα, εταιρια, ετων, εφημεριδα, ζωη, ιδια, εικοσι, κυβερνηση, λειτουργια, νοσοκομεια, ξημερωματα, ομαδα, ορυχεια, οφις, οχηματων, πεθανε, πεμπτη, πηγη, προβληματα, πτηση, πωλησεις, σερβια, συνεχεια, συντομα, συλλυπητήρια, ταξιδια, τίθενται, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, υπουργειο εξωτερικων, χονγκ κονγκ, group, εθνικο, ιατρικο, η εφημεριδα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, new york times, new york, νοσοκομειο, princess, τριαντα, υγειας, motor, york
Τυχαία Θέματα