Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς

Τη δική της τροπολογία με την οποία προβλέπεται «απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους» κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ ζητάει μέτρα προστασίας για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ως οφειλές, λογίζονται τα κάθε μορφής δάνεια, αλλά και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες και προτείνεται

η διαγραφή του συνόλου των τόκων, μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

Επίσης προτείνεται η διαγραφή των ποσών των τόκων που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, η διαγραφή του 50% των οφειλών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες.

Ακόμη η τροπολογία του ΚΚΕ προβλέπει την αναστολή της πληρωμής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση των οφειλών που απομένουν στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της τροπολογίας και την παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροκτηνοτρόφων και των ψαράδων.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας αυτής εκ μέρους του Περισσού είχε κατατεθεί απ’ το ΚΚΕ ως σχέδιο νόμου το Σεπτέμβριο του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν όταν πριν από τρεις μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσε την παράταση για ένα χρόνο την απαγόρευση των πλειστηριασμών, το ΚΚΕ είχε ασκήσει δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καθώς όπως υποστήριζε «αποτελούν πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και απώθηση των πιέσεων της τρόικας, την προώθηση πλειστηριασμών ακόμα και για την πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, όσο και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την παράταση της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων για έναν χρόνο ως “ξεκάθαρη και άμεση λύση».

Επιπροσθέτως το ΚΚΕ χαρακτήριζε ως «μόνη ξεκάθαρη λύση» την «άμεση απόρριψη κάθε μέτρου που, με οποιονδήποτε τρόπο, ανοίγει ή αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών».

Κάλχας

Keywords
Τυχαία Θέματα