Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ Κοτζιάς, Σακοράφα

Ένα βήμα πριν κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα, ενώ «παιχνίδι» γίνεται και με τους Οικολόγους. Ο Τσίπρας τις τελευταίες μέρες δείχνει αξιοσημείωτη δραστηριότητα για το αντιμνημονιακό μέτωπο από τα αριστερά που θέλει

να στήσει, «κόβοντας» ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.

Πιο κοντά από όλους είναι ο Κοτζιάς, που φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ξαναμπει στην πολιτική δράση. Ο Κοτζιάς ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ από την μεταπολίτευση μέχρι το 1989 που διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη. Για πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου (από τότε που ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών) και σ’ αυτόν πιστώνεται η στρατηγική με την οποία κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και σε μικρότερο ποσοστό των εκλογών του 2009.

Με την Σακοράφα ο Τσίπρας συναντήθηκε την Δευτέρα και ουσιαστικά συμφώνησαν για κοινή δράση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει αν προκηρυχθούν άμεσα οι εκλογές. Η Σακοράφα και μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει καλό «πάτημα» με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ της Β Αθηνών, ενώ το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης ήταν «η ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της μέσω της δημιουργίας ενός ευρύτερου ενωτικού μετώπου αντιμνημονιακών και αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων».

Την Κυριακή έγινε συνάντηση του Τσίπρα με τους Οικολόγους – Πράσινους (ήταν ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Γιάννης Τσιρώνης). Οι Οικολόγοι λόγω της συμμετοχής τους στην ευρωομάδα των Πρασίνων δεν είναι εύκολο να μιλήσουν για συνεργασία. Όμως συμφώνησαν στην «ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων για την ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης και την διαφύλαξη δημόσιων αγαθών, όπως η αποτροπή της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και της πώλησης του Ελληνικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα