Κωλοτούμπα Ρέππα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο βασιλιάς του φιάσκου της εργασιακής εφεδρείας, Δ. Ρέππας, είναι αντίθετος με τις απολύσεις. Ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες άφηνε παράθυρο απολύσεων με αξιολόγηση.

Όπως είχε πει τότε ο υπουργός, περιμένει τις προτάσεις της τρόικας, η οποία κατά τη συνάντησή τους δεν του έθεσε θέμα απολύσεων, αλλά κυρίως δεν του είπε τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση απολύσεων, αλλά με ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης και όχι με οριζόντια μέτρα.

Αυτά είχε

υποστηρίξει τότε καθώς σήμερα κατάλαβε ότι όχι μόνο δε θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές αλλά θα τον πάρουν και με τις πέτρες. Ετσι έκανε την κωλοτούμπα που συνηθίζουν να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ για ιδιαίτερα καυτά θέματα και όταν πρέπει να προστατέψουν την πολιτική του επιβίωση. Διότι πλέον στο ΠΑΣΟΚ περί αυτού πρόκειται. Ο καθένας θυμάται κατόπιν εορτής ότι το Μνημόνιο δεν είναι καλό ή ότι οι απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Το θυμούνται όσο πλησιάζουν οι διεργασίες στο κόμμα αλλά και όσο σιμώνει η λαίλαπα της λαϊκής τιμωρίας στις κάλπες.

Ο κ. Ρέππας λοιπόν εξέφρασε την αντίθεσή του στο μέτωπο υπέρ των απολύσεων λέγοντας:

«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων, με τον τρόπο τον οποίο κάποιοι το θέτουν» ξεκαθάρισε ο κ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν έχει τεθεί επισήμως από τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης. «Γνωρίζω ότι αυτό το θέμα δημοσίως αναφέρεται -αναφέρθηκε από τον κ. Τόμσεν το θέμα των απολύσεων σε πρόσφατη ομιλία του. Νομίζω ότι, αν αυτό γίνεται για να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό έγινε και με τρόπο, μάλιστα, δραστικό και άμεσο, με την εφαρμογή της πολιτικής εργασιακής εφεδρείας, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εφαρμόστηκε ως μέτρο πολιτικής» τόνισε. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 μπορεί να προκύψει μέσω των αποχωρήσεων και των προσλήψεων, οι οποίες μπορεί ανά εξάμηνο και αναλόγως των αποχωρήσεων να γίνονται, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Υπενθύμισε επίσης ότι από το 2009 έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο περίπου 200.000 υπάλληλοι, σημειώνοντας ότι αυτές οι αποχωρήσεις προήλθαν από τις 53.336 αποχωρήσεις του 2010, τις αποχωρήσεις του 2011, που υπολογίζονται σε 35.000, των 22.000 που εργάζονταν στα προγράμματα stage και τους περίπου 65.000 συμβασιούχους, κυρίως εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τι θα κάνει, όμως, αν η τρόικα απαιτήσει και εκβιάσει για απομάκρυνση 150.000 υπαλλήλων, όχι με συνταξιοδότηση, αλλά με απόλυση;

Keywords
Τυχαία Θέματα