Κίνημα «δώσε και μένα σήμα»

Ποιος Λιου και ποιος Σόιμπλε. Το θέμα ήταν να ερχόταν o Νέλσον Μερέντες να γουστάραμε. Υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας. Άρχοντας. Διαδέχτηκε μια μυθική μορφή, τον Χόρχε Τζορντάνι (για πάντα στο λιμάνι». Όχι σαν τους «δυτικούς», που είναι απλά «γατάκια» των πολυεθνικών και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Ενώ ο Φίλιππος έγινε επίσημα σήμερα ο έβδομος βασιλιάς των Βέλγων έπειτα από την ορκωμοσία του ενώπιον του Κοινοβουλίου, μιάμιση ώρα μετά την παραίτηση του πατέρα του, βασιλιά Αλβέρτου Β’, από το θρόνο.

Και

να σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι καν ΠΑΣΟΚ: δεν χρειάστηκε λόγω της κληρονομικής διαδοχής…

Πάντως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε αν εννοεί και το ΠΑΣΟΚ όταν λέει: «απλώνουμε χέρι συνεργασίας στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς».

Με τις «άλλες δυνάμεις της αγοράς», των κλάδων εστίασης και τουρισμού συναντήθηκε ο Υπουργός της χαμένης Ανάπτυξης.

Ειδικό σήμα στις επιχειρήσεις εστίασης που θα περάσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τη ΓΣΕΒΕΕ, τους εστιάτορες και το ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

Έτσι για να πάρουν και κανένα ρεπό. Αν κλείνουν με την ταχύτητα του taxisnet, θα μείνουν ανοικτά μέχρι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση…

Πρόκειται για την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο οι οργανώσεις των επιχειρήσεων θα απονέμουν στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σύστημα, ειδικό σήμα που θα βεβαιώνει ότι πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ. Προβλέπεται επίσης η διανομή σήματος διαφορετικού χρώματος στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετακυλήσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

Καταθέτουμε πρόταση μετά από 19 συναλλαγές με την εστίαση, ως εξής: ροζ σε όσες επιχειρήσεις υπόσχονται ερωτικές συγκινήσεις στο λογαριασμό και δεν ασχολούνται με τετριμμένα ζητήματα όπως ο ΦΠΑ.

Κόκκινο, σε όσους ρίξουν ελαφρώς τις τιμές, καθώς θα πρόκειται για επαγγελματίες που πάνω στο σεξ βάζουν και λίγο αίσθημα.

Μαύρο σε όσους περάσουν όλη τη μείωση στον καταναλωτή. Χαλάνε την πιάτσα…

Οι ιθύνοντες προσδοκούν ότι θα γεννηθεί ένα νέο μαζικό κίνημα «δώσε και μένα σήμα». Η αγορά είναι έτοιμη να μειώσει τις τιμές και να αποδίδει ολόκληρο τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργού…

Στα υπόλοιπα κυβερνητικά νέα, ο αρμόδιος Χρυσοχοΐδης είναι έτοιμος να υπογράψει την έλευση του καλοκαιριού (κατά την Πέμπτη θα βγει στο ΦΕΚ), ο Κυριάκος τρώει πρωινό δημοσίους υπαλλήλους δίχως σπουδές στο Χάρβαρντ, ο Μιλτιάδης έχει λιώσει στους φόρους τους εφοπλιστές, ενώ στο Υπουργείο Οικονομικών θα κάνουν απεντόμωση: η προαναγγελία για τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα , σύμφωνα με τον οποίο θα υπολογίζεται η αξία του οχήματος μέσω των ασφαλίστρων του ή με την αξία κτήσης του, ξαφνιάζει.

Πάει να χαλάσει η χώρα: εισάγεται η έννοια της λογικής στους φόρους. Σε λίγο θα μας πουν οι της Καραγιώργη Σερβίας ότι θα τα βάλουν και με τους Έλληνες ολιγάρχες…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα