Κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές της Κυριακής, ο Τσάβες;

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ενδέχεται να χάσει τις εκλογές στη Βενεζουέλα, -γίνονται μεθαύριο- καθώς  ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι, έχει πάρει κεφάλι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο

Καπρίλες φαίνεται να προηγείται πλέον κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, του Τσάβες, με τα ποσοστά του δεύτερου να φτάνουν το 47,2% έναντι 51,8% του Καπρίλες. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου και δίνει περιθώριο λάθους 2,5%.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έχει εθνικοποιήσει σχεδόν τα πάντα στη χώρα, από το 1999 που αναρριχήθηκε στην εξουσία, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια μείωση στις επενδύσεις, τόσο από ξένες εταιρίες όσο και από τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Ο αντίπαλός του, έχει δεσμευτεί να καταργήσει πλήρως τις πολιτικές του σοσιαλιστή Τσάβες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου στο εθνικό νόμισμα και στις τιμές, που έχουν συμβάλλει στις ελλείψεις που υπάρχουν σε τρόφιμα αλλά και στον πολύ υψηλό πληθωρισμό, τον τρίτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να θεωρούν ως φαβορί τον Τσάβες. Τόσο η Bank of America, όσο και η JP Morgan, δίνουν  προβάδισμα στον σημερινό πρόεδρο και μάλιστα κατά 8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα