Καταπέλτης το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον Καρατζαφέρη

Πολύ κακά ξεμπερδέματα θα έχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθώς το πόρισμα των ορκωτών λογιστών είναι καταπέλτης σε ότι αφορά τους ελέγχους που έγιναν στα περιουσιακά του στοιχεία ενώ υπάρχει και το προηγούμενο της οικογένειας Τσοχατζόπουλου.

Το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής

μαζί με τον ογκώδη φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περίοδο 2002 – 2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ εντοπίστηκε η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Στην εταιρία εκτός από τον ίδιο εμφανίζεται και ο υιός του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50.

Μέσω της Catalina οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και της δεύτερης offshore εταιρίας «Homeric» χωρίς ωστόσο – για την ώρα – να έχουν εντοπιστεί τραπεζικοί λογαριασμοί και καταθέσεις.

Η πρώτη εξωχώρια είχε δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 1992 και 1993 χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά ότι είναι offshore. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ.

Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο ενώ και μετοχικά έχει αλλάξει χέρια περνώντας στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του κ. Καρατζαφέρη.

Πλέον η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι εκτεθειμένος από πολλές πλευρές. Και γιατί επί πολλά χρόνια δεν δήλωσε τις off shore (πλημμέλημα και από το 2009 κακούργημα) αλλά φυσικά και για το ποια είναι η εμπλοκή του στις μίζες. Σχετίζονται τα κρυμμένα έσοδα και ακίνητα με λεφτά που δόθηκαν για εξοπλιστικά; Ήταν «μπροστάντζα» για να κάνει επερωτήσεις στη Βουλή ή να εξυπηρετεί συμφέροντα εμπόρων όπλων; Έχει σχέση με τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα;

Είναι πολλά τα ερωτήματα για τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος θα πρέπει τώρα να δικαιολογήσει πώς γίνεται να έχει τον... σταυρό στο χέρι και τη σημαία του κόμματος, να το παίζεις πατριώτης και την ίδια στιγμή να κάνουν πάρτι με τα «βρόμικα» λεφτά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα